Tijdens de live-uitzending van het Radio 1-programma Joos is maandagmiddag de protestbaard van Koen Fillet afgeschoren. Op 12 januari besliste de radiomaker om zijn baard te laten groeien tot de aanstelling van een nieuwe regering.

Nu de regering Di Rupo I een feit is, is Fillets protestbaard van 324 dagen definitief ingezeept en afgeschoren. De uitzendstudio van Radio 1 werd hiervoor omgebouwd tot een kapsalon met kaptafel en kappersstoel.

'Vijf minuten baardige moed'

Hij kreeg de hulp van presentatrice Ruth Joos die 'vijf minuten baardige moed' aan de dag legde en als eerste de schaar in de protestbaard zette. Een professioneel kapper nam het daarna over en had ruim een halfuur nodig om de klus te klaren.

"Een baard laten groeien onder voorwaarden, daar ga ik niet meer aan beginnen. Ik ben tevreden dat hij eraf mag", aldus Fillet net voor zijn scheerbeurt.

De scheerbeurt gebeurde onder ruime persbelangstelling. (Belga/TE)

Tijdens de live-uitzending van het Radio 1-programma Joos is maandagmiddag de protestbaard van Koen Fillet afgeschoren. Op 12 januari besliste de radiomaker om zijn baard te laten groeien tot de aanstelling van een nieuwe regering. Nu de regering Di Rupo I een feit is, is Fillets protestbaard van 324 dagen definitief ingezeept en afgeschoren. De uitzendstudio van Radio 1 werd hiervoor omgebouwd tot een kapsalon met kaptafel en kappersstoel. 'Vijf minuten baardige moed' Hij kreeg de hulp van presentatrice Ruth Joos die 'vijf minuten baardige moed' aan de dag legde en als eerste de schaar in de protestbaard zette. Een professioneel kapper nam het daarna over en had ruim een halfuur nodig om de klus te klaren. "Een baard laten groeien onder voorwaarden, daar ga ik niet meer aan beginnen. Ik ben tevreden dat hij eraf mag", aldus Fillet net voor zijn scheerbeurt. De scheerbeurt gebeurde onder ruime persbelangstelling. (Belga/TE)