Paus Benedictus XVI heeft Herman Van Rompuy ontvangen. In een twintig minuten durend onderhoud met de voorzitter van de Europese Raad toonde de kerkvorst zich ongerust over "de grote problemen die de Europese Unie doormaakt". Volgens een mededeling van de Heilige Stoel verliep het gesprek in de bibliotheek van het pauselijk paleis "in een hartelijke sfeer". Benedictus en Van Rompuy wisselden van gedachten over "de internationale situatie" en "de bijdrage die de katholieke Kerk wenst te bieden aan Europa". Ook de promotie van de mensenrechten en de vrijheid van religie kwam aan bod.

Van Rompuy schonk Benedictus een boek over Europa, geïllustreerd met gravures en getiteld "Europa, schets van een ontwerp". De paus retourneerde de attentie met een gouden medaille van het Vaticaan.

De Belgische oud-premier had ook een onderhoud met kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone. Zijn bezoek aan het Vaticaan was van start gegaan met een lezing aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana. (Belga/INM)

Paus Benedictus XVI heeft Herman Van Rompuy ontvangen. In een twintig minuten durend onderhoud met de voorzitter van de Europese Raad toonde de kerkvorst zich ongerust over "de grote problemen die de Europese Unie doormaakt". Volgens een mededeling van de Heilige Stoel verliep het gesprek in de bibliotheek van het pauselijk paleis "in een hartelijke sfeer". Benedictus en Van Rompuy wisselden van gedachten over "de internationale situatie" en "de bijdrage die de katholieke Kerk wenst te bieden aan Europa". Ook de promotie van de mensenrechten en de vrijheid van religie kwam aan bod. Van Rompuy schonk Benedictus een boek over Europa, geïllustreerd met gravures en getiteld "Europa, schets van een ontwerp". De paus retourneerde de attentie met een gouden medaille van het Vaticaan. De Belgische oud-premier had ook een onderhoud met kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone. Zijn bezoek aan het Vaticaan was van start gegaan met een lezing aan de Pauselijke Universiteit Gregoriana. (Belga/INM)