Het nieuws werd bekendgemaakt door Kensington Palace, de residentie van het Londense koppel. De baby weegt 3,8 kg en prins William was aanwezig bij de geboorte in het ziekenhuis. De naam van de baby wordt later bekendgemaakt. Arthur, Albert, James en Philip staan bovenaan de lijstjes van de bookmakers.

Het is het zesde acherkleinkind voor koningin Elzabeth, die zaterdag 92 kaarsjes uitblies. De koningin, troonopvolger prins Charles en de andere leden van beide families "zijn op de hoogte gebracht en verheugd met het nieuws", aldus Kensington Palace, dat daar aan toevoegt dat zowel Kate als het kind het goed maken.

De baby werd geboren in het St Mary's hospital, net als zijn broertje George van vier en zijn zusje Charlotte van twee. Hij is vijfde in lijn voor de Britse troon, na zijn grootvader Charles, de prins van Wales, zijn vader prins William en zijn broer en zus.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Britse monarchie dat de prins niet over zijn zus springt wat opvolging betreft. Dat komt door een hervorming die de koningin doorvoerde en die slaat op alle geboortes na 28 oktober 2011. Sindsdien is het het oudste kind dat de troon erft en niet de oudste zoon.

Het paleis maakte Kates zwangerschap bekend in september. De hertogin werd deze ochtend naar het ziekenhuis gebracht, waar sindsdien hordes fans en journalisten wachten op het heuglijke nieuws. Toen dat werd bekendgemaakt, gingen de champagneflessen open.

Eerste minister Theresa May heeft Kate en William al gefeliciteerd op Twitter. 'Mijn warmste gelukwensen aan de hertog en hertogin van Cambridge voor de geboorte van hun zoon. Ik wens hen veel geluk voor de toekomst', tweette May.

British Airways heeft als eerbetoon een replica van de koninklijke schildersezel in de aankomsthal van Terminal 5 op Heathrow geplaatst. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij het blijde nieuws delen met haar klanten die net geland zijn. British Airways zorgde er ook voor dat passagiers die aan het reizen waren op het moment van de aankondiging op de hoogte werden gebracht door de cabin crew

Het nieuws werd bekendgemaakt door Kensington Palace, de residentie van het Londense koppel. De baby weegt 3,8 kg en prins William was aanwezig bij de geboorte in het ziekenhuis. De naam van de baby wordt later bekendgemaakt. Arthur, Albert, James en Philip staan bovenaan de lijstjes van de bookmakers. Het is het zesde acherkleinkind voor koningin Elzabeth, die zaterdag 92 kaarsjes uitblies. De koningin, troonopvolger prins Charles en de andere leden van beide families "zijn op de hoogte gebracht en verheugd met het nieuws", aldus Kensington Palace, dat daar aan toevoegt dat zowel Kate als het kind het goed maken. De baby werd geboren in het St Mary's hospital, net als zijn broertje George van vier en zijn zusje Charlotte van twee. Hij is vijfde in lijn voor de Britse troon, na zijn grootvader Charles, de prins van Wales, zijn vader prins William en zijn broer en zus. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Britse monarchie dat de prins niet over zijn zus springt wat opvolging betreft. Dat komt door een hervorming die de koningin doorvoerde en die slaat op alle geboortes na 28 oktober 2011. Sindsdien is het het oudste kind dat de troon erft en niet de oudste zoon. Het paleis maakte Kates zwangerschap bekend in september. De hertogin werd deze ochtend naar het ziekenhuis gebracht, waar sindsdien hordes fans en journalisten wachten op het heuglijke nieuws. Toen dat werd bekendgemaakt, gingen de champagneflessen open. Eerste minister Theresa May heeft Kate en William al gefeliciteerd op Twitter. 'Mijn warmste gelukwensen aan de hertog en hertogin van Cambridge voor de geboorte van hun zoon. Ik wens hen veel geluk voor de toekomst', tweette May. British Airways heeft als eerbetoon een replica van de koninklijke schildersezel in de aankomsthal van Terminal 5 op Heathrow geplaatst. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij het blijde nieuws delen met haar klanten die net geland zijn. British Airways zorgde er ook voor dat passagiers die aan het reizen waren op het moment van de aankondiging op de hoogte werden gebracht door de cabin crew