Kate Middleton 155 keer gehackt

Kate Middleton © Reuters

Voor een rechtbank in Londen heeft de vroegere royaltywatcher van de ondertussen opgedoekte sensatiekrant News Of The World, Clive Goodman, woensdag toegegeven dat hij de voicemail van prins Harry alsmede van prins William en Kate Middleton tientallen keren heeft gehackt.

Geconfronteerd met zijn telefoondata van 2005 en 2006 moest Goodman toegeven dat zijn telefoontap veel verder ging dan hij vroeger had onthuld. In 2007 kreeg hij al een gevangenisstraf wegens het hacken van medewerkers van de Windsors.

De journalist vertelde nu dat hij zich 155 keer toegang had verschaft tot de telefoon van Kate Middleton, 35 keer de gsm van prins William en negen keer de boodschappen van prins Harry had afgeluisterd.

Hij onderschepte boodschappen van de Hertogin van Cambridge voor het eerst op 12 december 2005, na van een privédetective details over haar voicemail te hebben gekregen.

Het hacken van prins William startte in januari 2006 en dat jaar was ook zijn broer Harry aan de beurt. De laatste hack van prins Harry was op 5 mei 2006 en van Kate Middleton op 7 augustus 2006, daags voor Goodman werd gearresteerd. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content