Karin Heremans, de directrice van het Atheneum van Antwerpen, krijgt de derde plek op de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen.

Heremans (49) verwierf nationale bekendheid door het invoeren van een hoofddoekenverbod op haar school en het protest daartegen. Zes jaar geleden stond ze in Lier op de lijst "Lier Leeft" (van SP.A, SPIRIT en onafhankelijken).

Met de komst van Heremans heeft de Antwerpse Open VLD op een week tijd twee bekende nieuwkomers te pakken. Eerder tekende politiekorpschef Eddy Baelemans al voor de tweede plaats op de lijst van justitieminister Annemie Turtelboom.

Heremans: 'Ambitie om onderwijsschepen te worden'In tegenstelling tot Baelemans zal Heremans voorlopig wel haar huidige functie behouden. Over haar positie in het debat over het hoofddoekenverbod zou nauwelijks gesproken zijn. Open VLD Antwerpen wil bij de eerste tien plaatsen op de lijst 'ritsen' tussen mannen en vrouwen. Op de derde plaats zocht de partij nog een sterke vrouwelijke kandidate. Heremans steekt haar ambitie in ieder geval niet onder stoelen of banken.

"Als ik de lat hoog leg, wil ik schepen van onderwijs worden", zegt ze.

Turtelboom: 'Emancipatorische verhaal Heremans past perfect bij Open VLD'

Volgens lijsttrekker Annemie Turtelboom dateren de eerste contacten met Heremans van enkele maanden geleden. "We zijn toen een gesprek begonnen over onderwijs en integratie en in feite aan de praat gebleven", aldus Turtelboom. Vooral het "emancipatorische verhaal" waar Heremans voor staat, zou volgens Turtelboom perfect bij Open VLD passen.

"Het gaat om zowel rechten, zoals onderwijskansen, als plichten", verduidelijkt Heremans. "Ik wil bijvoorbeeld het verlagen van de leerplicht steunen. Voor het capaciteitsprobleem in het Antwerpse onderwijs pleit ik voor een plan op lange termijn".

SP.A-verleden

Dat Heremans nu haar SP.A-verleden achter zich laat, vindt ze zelf geen grote koerswijziging. "Ik ga mijn afkomst niet verloochenen, maar vind me volledig terug in het nieuwe verhaal van Open VLD". (Belga/SD)

Karin Heremans, de directrice van het Atheneum van Antwerpen, krijgt de derde plek op de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Heremans (49) verwierf nationale bekendheid door het invoeren van een hoofddoekenverbod op haar school en het protest daartegen. Zes jaar geleden stond ze in Lier op de lijst "Lier Leeft" (van SP.A, SPIRIT en onafhankelijken). Met de komst van Heremans heeft de Antwerpse Open VLD op een week tijd twee bekende nieuwkomers te pakken. Eerder tekende politiekorpschef Eddy Baelemans al voor de tweede plaats op de lijst van justitieminister Annemie Turtelboom. Heremans: 'Ambitie om onderwijsschepen te worden'In tegenstelling tot Baelemans zal Heremans voorlopig wel haar huidige functie behouden. Over haar positie in het debat over het hoofddoekenverbod zou nauwelijks gesproken zijn. Open VLD Antwerpen wil bij de eerste tien plaatsen op de lijst 'ritsen' tussen mannen en vrouwen. Op de derde plaats zocht de partij nog een sterke vrouwelijke kandidate. Heremans steekt haar ambitie in ieder geval niet onder stoelen of banken. "Als ik de lat hoog leg, wil ik schepen van onderwijs worden", zegt ze. Turtelboom: 'Emancipatorische verhaal Heremans past perfect bij Open VLD'Volgens lijsttrekker Annemie Turtelboom dateren de eerste contacten met Heremans van enkele maanden geleden. "We zijn toen een gesprek begonnen over onderwijs en integratie en in feite aan de praat gebleven", aldus Turtelboom. Vooral het "emancipatorische verhaal" waar Heremans voor staat, zou volgens Turtelboom perfect bij Open VLD passen. "Het gaat om zowel rechten, zoals onderwijskansen, als plichten", verduidelijkt Heremans. "Ik wil bijvoorbeeld het verlagen van de leerplicht steunen. Voor het capaciteitsprobleem in het Antwerpse onderwijs pleit ik voor een plan op lange termijn". SP.A-verledenDat Heremans nu haar SP.A-verleden achter zich laat, vindt ze zelf geen grote koerswijziging. "Ik ga mijn afkomst niet verloochenen, maar vind me volledig terug in het nieuwe verhaal van Open VLD". (Belga/SD)