Jeroen de Preter, die Germaanse filologie studeerde aan de Universiteit van Gent, startte zijn carrière bij de literaire organisatie Behoud de Begeerte. Als wielerfanaat scheef hij Koers, een boek over de geschiedenis van het wielrennen en in 2011 verscheen Kleine man Grote Tour, waarin hij verslag uitbrengt van zijn Tour. Hij reed alle Tourritten (3.414 kilometer), telkens één dag voor de profs.

Bij De Morgen was de Preter drie jaar chef Cultuur en Media. 'Journalist worden was een jongensdroom. Op de vraag wat ik later wilde worden, antwoordde ik volgens mijn moeder altijd: Geert van Istendael.'

In 2008 ruilde de Preter de geschreven pers tijdelijk in voor Canvas. Hij werkte als redacteur voor het praatprogramma Phara. In 2011 keerde hij terug naar de krant De Morgen.

'Bij Knack hoop ik de ruimte voor diepgang en onderzoek te vinden', zegt de Preter over zijn overstap. 'Wat onderzoeksjournalistiek betreft, is het magazine - kijk maar naar de Panama Papers - erg goed bezig. Goede journalistiek is diepgravend, kritisch, to the point.' (AVE)

Jeroen de Preter, die Germaanse filologie studeerde aan de Universiteit van Gent, startte zijn carrière bij de literaire organisatie Behoud de Begeerte. Als wielerfanaat scheef hij Koers, een boek over de geschiedenis van het wielrennen en in 2011 verscheen Kleine man Grote Tour, waarin hij verslag uitbrengt van zijn Tour. Hij reed alle Tourritten (3.414 kilometer), telkens één dag voor de profs. Bij De Morgen was de Preter drie jaar chef Cultuur en Media. 'Journalist worden was een jongensdroom. Op de vraag wat ik later wilde worden, antwoordde ik volgens mijn moeder altijd: Geert van Istendael.'In 2008 ruilde de Preter de geschreven pers tijdelijk in voor Canvas. Hij werkte als redacteur voor het praatprogramma Phara. In 2011 keerde hij terug naar de krant De Morgen.'Bij Knack hoop ik de ruimte voor diepgang en onderzoek te vinden', zegt de Preter over zijn overstap. 'Wat onderzoeksjournalistiek betreft, is het magazine - kijk maar naar de Panama Papers - erg goed bezig. Goede journalistiek is diepgravend, kritisch, to the point.' (AVE)