In juni bekrachtigde de commissie van theologen van de Congregatie voor de Heilig- en Zaligverklaringen een tweede aan de Poolse paus toegeschreven mirakel, na een eerste dat tot zijn snelle zaligverklaring heeft geleid.

'Wereld zal versteld staan'

In april had een commissie van zeven artsen van dezelfde Congregatie al vastgesteld dat een vrouw onverklaarbaar was genezen. Wat er precies is gebeurd, is een goed bewaard geheim. Bronnen in het Vaticaan beloven dat de "wereld versteld zal staan".

Het eerste mirakel was de onverklaarbare genezing van een Franse non van de ziekte van Parkinson. Het tweede mirakel vond volgens Ansa plaats op 1 mei 2011 in de nacht dat Karol Wojtyla zalig werd verklaard.

Heiligverklaring in december

Volgens het Italiaanse persbureau Ansa zijn de kardinalen en bisschoppen een heiligverklaring in december genegen. Dan is het Jaar van het Geloof afgelopen.

De vorige paus, Benedictus XVI, heeft het proces tot heiligverklaring van zijn Poolse voorganger (uitzonderlijk) snel op gang gebracht.
Hij ging daarmee in op de wens van vele gelovigen. Reeds vlak na de dood van Johannes Paulus II weerklonk die wens.

De enige resterende stap is dat paus Franciscus het decreet tot heiligverklaring tekent. Wat wellicht gebeurt. (Belga/TE)

In juni bekrachtigde de commissie van theologen van de Congregatie voor de Heilig- en Zaligverklaringen een tweede aan de Poolse paus toegeschreven mirakel, na een eerste dat tot zijn snelle zaligverklaring heeft geleid. 'Wereld zal versteld staan'In april had een commissie van zeven artsen van dezelfde Congregatie al vastgesteld dat een vrouw onverklaarbaar was genezen. Wat er precies is gebeurd, is een goed bewaard geheim. Bronnen in het Vaticaan beloven dat de "wereld versteld zal staan". Het eerste mirakel was de onverklaarbare genezing van een Franse non van de ziekte van Parkinson. Het tweede mirakel vond volgens Ansa plaats op 1 mei 2011 in de nacht dat Karol Wojtyla zalig werd verklaard. Heiligverklaring in december Volgens het Italiaanse persbureau Ansa zijn de kardinalen en bisschoppen een heiligverklaring in december genegen. Dan is het Jaar van het Geloof afgelopen. De vorige paus, Benedictus XVI, heeft het proces tot heiligverklaring van zijn Poolse voorganger (uitzonderlijk) snel op gang gebracht. Hij ging daarmee in op de wens van vele gelovigen. Reeds vlak na de dood van Johannes Paulus II weerklonk die wens.De enige resterende stap is dat paus Franciscus het decreet tot heiligverklaring tekent. Wat wellicht gebeurt. (Belga/TE)