Voetbalanalist en oud-voetballer en -voetbaltrainer Johan Boskamp ontkent "ten stelligste" dat hij zou hebben gezegd dat homo's naar de dokter moeten. "Ik heb een drietal homovrienden en -kennissen, dan zou dat maar belachelijk geweest zijn", zei hij op Radio 1.

"Wat ik wel gezegd heb, is dat ik gewerkt heb met voetballers maar dat ik nooit homo's heb meegemaakt", legde Boskamp uit. Hij heeft ook helemaal niets tegen homo's. "Ik ben helemaal geen homohater. We leven in een democratie. Iedereen doet wat hij wil." De flamboyante Nederlander voegde er aan doet zich te willen excuseren "als ik mensen gekwetst heb".

"Het is volledig terecht dat Johan Boskamp ontkent dat hij heeft gezegd dat homo's naar de dokter moeten. Dat heeft hij ook op geen moment gedaan." Hoofdredacteur Erik Noomen van het Nederlandse blad Nieuwe Revu, waarin het ophefmakende interview met Boskamp staat, treedt de voetbalanalist bij in zijn reactie.

Dat dan toch circuleerde dat hij die uitspraak zou hebben gedaan, wijt Erik Noomen aan een "misverstand". Boskamp reageerde in Noomens blad op de commotie rond collega-analist René van der Gijp, die zei dat voetbal geen sport voor homo's is. "Wat een flauwekul allemaal. René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! ", zegt Boskamp in Nieuwe Revu. "Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet. Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen."

"De quote is niet meer dan dat", zegt Erik Noomen. Hij vermoedt dat het foutieve citaat is gaan circuleren nadat de Nederlandse website wtf.nl Boskamp had geparafraseerd. Op wtf.nl wordt het citaat uit Nieuwe Revu overgenomen, met twee zinnen eigen commentaar eraan toegevoegd: "Jan vindt herenliefde iets waarvoor je naar de dokter moet. Dat is de meest beroerde conclusie die we deze week gehoord hebben". (Belga/SD)

Voetbalanalist en oud-voetballer en -voetbaltrainer Johan Boskamp ontkent "ten stelligste" dat hij zou hebben gezegd dat homo's naar de dokter moeten. "Ik heb een drietal homovrienden en -kennissen, dan zou dat maar belachelijk geweest zijn", zei hij op Radio 1. "Wat ik wel gezegd heb, is dat ik gewerkt heb met voetballers maar dat ik nooit homo's heb meegemaakt", legde Boskamp uit. Hij heeft ook helemaal niets tegen homo's. "Ik ben helemaal geen homohater. We leven in een democratie. Iedereen doet wat hij wil." De flamboyante Nederlander voegde er aan doet zich te willen excuseren "als ik mensen gekwetst heb". "Het is volledig terecht dat Johan Boskamp ontkent dat hij heeft gezegd dat homo's naar de dokter moeten. Dat heeft hij ook op geen moment gedaan." Hoofdredacteur Erik Noomen van het Nederlandse blad Nieuwe Revu, waarin het ophefmakende interview met Boskamp staat, treedt de voetbalanalist bij in zijn reactie. Dat dan toch circuleerde dat hij die uitspraak zou hebben gedaan, wijt Erik Noomen aan een "misverstand". Boskamp reageerde in Noomens blad op de commotie rond collega-analist René van der Gijp, die zei dat voetbal geen sport voor homo's is. "Wat een flauwekul allemaal. René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! ", zegt Boskamp in Nieuwe Revu. "Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet. Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen." "De quote is niet meer dan dat", zegt Erik Noomen. Hij vermoedt dat het foutieve citaat is gaan circuleren nadat de Nederlandse website wtf.nl Boskamp had geparafraseerd. Op wtf.nl wordt het citaat uit Nieuwe Revu overgenomen, met twee zinnen eigen commentaar eraan toegevoegd: "Jan vindt herenliefde iets waarvoor je naar de dokter moet. Dat is de meest beroerde conclusie die we deze week gehoord hebben". (Belga/SD)