Jan Wauters overleden

Voormalig sportjournalist Jan Wauters is overleden, twee weken nadat hij werd getroffen door een hartaanval.

Voormalig VRT-sportjournalist Jan Wauters (71) is vrijdag overleden. Wauters was twee weken geleden getroffen door een hartaanval. Sindsdien lag hij in het ziekenhuis.

Wauters studeerde Germaanse filologie aan de universiteit van Leuven en begon zijn carrière als leraar (1963-1964). In 1964 ging hij werken voor de toenmalige BRT.

Van 1964 tot 1965 en van 1967 tot 1973 was hij actief als sportjournalist. In 1966-1967 werkte hij als algemeen journalist. Vanaf 1973 werd hij chef-sport.

Wauters volgde 25 Rondes van Frankrijk als verslaggever op de
motor. Daarnaast was hij verslaggever tijdens acht
wereldkampioenschappen voetbal en vier Olympische Spelen.

Hij was bekend om zijn nuchtere, kritische maar toch gedreven eigen stijl, met een bijzondere zorg voor het taalgebruik. In 2000 ging Wauters met pensioen.

Wauters was ook correspondent voor de Nederlandse radio NOS, medewerker van de krant NRC Handelsblad en als schrijver van artikels in het Nieuw Wereldtijdschrift.

Hij schreef ook verschillende boeken: ‘Dagboek van de tour die Eddy won’ (1969), ‘Sport en jeugd’ (1981) en ‘De zweetgeur van de sport’ (1987).

Na het einde van zijn actieve carrière vertoefde Wauters afwisselend zes maanden in België en in Zuid-Afrika, waar hij in Paarl, op vijftig kilometer van Kaapstad, een tweede thuis had gevonden.

Na een opname van het programma Phara (Canvas) op 18 mei werd Wauters onwel en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was samen met Tom Lanoye en Jan Mulder in het programma te gast om te praten over het WK voetbal in Zuid-Afrika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content