Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans was betrokken bij een ongeval met de kusttram in Oostende. De wagen waarin hij zat botste in de vroege namiddag met de tram. Niemand raakte gewond en ook het tramverkeer ondervond nauwelijks hinder.

"De wagen reed in de richting van Bredene, en wilde links afslaan naar Fort Napoleon", vertelt Dirk Schockaert van De Lijn West-Vlaanderen. "Het tramverkeer moest na de botsing een tijdje over een enkel spoor, maar eigenlijk was er geen noemenswaardige hinder." De vertraging voor de andere trams bleef beperkt tot hoogstens een 5-tal minuten.

Ook N-VA'er Peumans en zijn chauffeur bleven ongedeerd. "De chauffeur wilde links afslaan toen hij achteraan werd aangereden door de tram", meldt woordvoerder Luc Demullier. "De chauffeur had de kusttram blijkbaar niet gezien."

Peumans was in Oostende voor de doop van het schip Simon Stevin. (Belga/INM)

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans was betrokken bij een ongeval met de kusttram in Oostende. De wagen waarin hij zat botste in de vroege namiddag met de tram. Niemand raakte gewond en ook het tramverkeer ondervond nauwelijks hinder. "De wagen reed in de richting van Bredene, en wilde links afslaan naar Fort Napoleon", vertelt Dirk Schockaert van De Lijn West-Vlaanderen. "Het tramverkeer moest na de botsing een tijdje over een enkel spoor, maar eigenlijk was er geen noemenswaardige hinder." De vertraging voor de andere trams bleef beperkt tot hoogstens een 5-tal minuten. Ook N-VA'er Peumans en zijn chauffeur bleven ongedeerd. "De chauffeur wilde links afslaan toen hij achteraan werd aangereden door de tram", meldt woordvoerder Luc Demullier. "De chauffeur had de kusttram blijkbaar niet gezien." Peumans was in Oostende voor de doop van het schip Simon Stevin. (Belga/INM)