De actrice meldde dit op haar blog.

In reactie op een voedselbank challenge probeerde Gwyneth Paltrow een weeklang te leven met voedsel dat in totaal niet meer mocht kosten dan 29 dollar (27 euro).

Die 29 dollar is wat armen in de VS gemiddeld aan voedselbonnen ontvangen om een week door te komen.

Na vier dagen was ze klaarblijkelijk uitgehongerd.

"Mijn perspectief is voor altijd veranderd over hoe moeilijk het was gezond, voedzaam te eten met dat budget, al is het voor een paar dagen - terwijl 47 miljoen Amerikanen elke dag, week, en jaar met die uitdaging geconfronteerd worden".

In de Amerikaanse pers was het initiatief enigszins geridiculiseerd, met name toen bleek welk voedsel de actrice met haar 29 dollar had aangekocht: 12 eieren, maïspannenkoeken, zwarte bonen, volle rijst, groenten en fruit waarbij zeven limoenen.

Volgens The Washington Post leek het erop dat ze niet veel anders dan taco's zou eten. Iemand berekende dat ze met haar aankopen ongeveer 1.000 calorieën per dag ter beschikking had.

De actrice meldde dit op haar blog.In reactie op een voedselbank challenge probeerde Gwyneth Paltrow een weeklang te leven met voedsel dat in totaal niet meer mocht kosten dan 29 dollar (27 euro).Die 29 dollar is wat armen in de VS gemiddeld aan voedselbonnen ontvangen om een week door te komen.Na vier dagen was ze klaarblijkelijk uitgehongerd. "Mijn perspectief is voor altijd veranderd over hoe moeilijk het was gezond, voedzaam te eten met dat budget, al is het voor een paar dagen - terwijl 47 miljoen Amerikanen elke dag, week, en jaar met die uitdaging geconfronteerd worden". In de Amerikaanse pers was het initiatief enigszins geridiculiseerd, met name toen bleek welk voedsel de actrice met haar 29 dollar had aangekocht: 12 eieren, maïspannenkoeken, zwarte bonen, volle rijst, groenten en fruit waarbij zeven limoenen. Volgens The Washington Post leek het erop dat ze niet veel anders dan taco's zou eten. Iemand berekende dat ze met haar aankopen ongeveer 1.000 calorieën per dag ter beschikking had.