Ben Carson deed die uitspraken in een interview met Chris Cuomo van CNN, dat woensdag werd uitgezonden. Op de vraag of hij vindt dat homoseksualiteit een keuze is, antwoordde Carson: 'Absoluut. Omdat veel mensen die naar de gevangenis moeten, als hetero binnengaan. En wanneer ze uit de gevangenis komen, zijn ze homo. Is er dan iets gebeurd terwijl ze vastzaten? Stel uzelf die vraag eens. Ontkent u dat?'

Omstreden

De uitspraken veroorzaken veel ophef, ook al omdat Carson ermee de problematiek van verkrachtingen in de gevangenissen lijkt te minimaliseren.

Carson gelooft ook dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar willen trouwen omwille van de rechten die ze dan krijgen. Hij vindt verder dat de staten zelf moeten kunnen bepalen of ze homohuwelijken toestaan, en niet de federale rechtbanken. Het Hooggerechtshof spreekt zich binnenkort uit in een zaak die ertoe kan leiden dat het homohuwelijk in de hele Verenigde Staten wordt gelegaliseerd, aldus nog CNN.

Presidentskandidaat?

Dinsdag pas kondigde Carson, die populair is bij de ultraconservatieve Tea Party, de oprichting aan van een comité dat zijn kansen gaat onderzoeken voor een kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2016. (KVDA)

Ben Carson deed die uitspraken in een interview met Chris Cuomo van CNN, dat woensdag werd uitgezonden. Op de vraag of hij vindt dat homoseksualiteit een keuze is, antwoordde Carson: 'Absoluut. Omdat veel mensen die naar de gevangenis moeten, als hetero binnengaan. En wanneer ze uit de gevangenis komen, zijn ze homo. Is er dan iets gebeurd terwijl ze vastzaten? Stel uzelf die vraag eens. Ontkent u dat?'De uitspraken veroorzaken veel ophef, ook al omdat Carson ermee de problematiek van verkrachtingen in de gevangenissen lijkt te minimaliseren.Carson gelooft ook dat mensen van hetzelfde geslacht met elkaar willen trouwen omwille van de rechten die ze dan krijgen. Hij vindt verder dat de staten zelf moeten kunnen bepalen of ze homohuwelijken toestaan, en niet de federale rechtbanken. Het Hooggerechtshof spreekt zich binnenkort uit in een zaak die ertoe kan leiden dat het homohuwelijk in de hele Verenigde Staten wordt gelegaliseerd, aldus nog CNN.Dinsdag pas kondigde Carson, die populair is bij de ultraconservatieve Tea Party, de oprichting aan van een comité dat zijn kansen gaat onderzoeken voor een kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2016. (KVDA)