De wetenschapper leefde en onderwees meer dan 50 jaar in de universiteitsstad. Dat hebben zijn kinderen dinsdag gemeld. Nog op dinsdag meldde een woordvoerder van Westminster Abbey, in Londen, dat de as van Hawking daar bijgezet zal worden, naast Isaac Newton, een andere gigant van de wetenschap. Wanneer dat zal gebeuren, werd niet bekendgemaakt. De eer om begraven te worden in Westminster Abbey is enkel voorbehouden voor de grootsten.

De wetenschapper overleed op 14 maart, bij hem thuis in Cambridge. Hij werd 76 jaar. 'Cambridge was de stad waar hij van hield en die ook van hem hield', aldus Hawkings kinderen. De rouwdienst in besloten kring zal, op paaszaterdag, plaatsvinden in de kerk Great St Mary's van de universiteit. De dienst wordt 'zowel inclusief als traditioneel, en zal het belang en de diversiteit van zijn leven vieren'.

Na de dienst wordt, ook in besloten kring, nog een receptie gehouden. Great St Mary's is vlak bij Gonville and Caius College, waar Hawking meer dan 50 jaar onderzoek voerde.

In Westminster Abbey rusten behalve koningen en koninginnen ook enkele van de allergrootste Britten. 'Het is helemaal gepast dat het stoffelijk overschot van professor Hawking in de abdij begraven wordt, naarst zijn beroemde collega-wetenschappers', aldus deken John Hall in een persbericht. De deken verwees onder meer naar Newton en Charles Darwin. Duizenden mensen tekenden al het rouwregister van de wetenschapper.

De wetenschapper leefde en onderwees meer dan 50 jaar in de universiteitsstad. Dat hebben zijn kinderen dinsdag gemeld. Nog op dinsdag meldde een woordvoerder van Westminster Abbey, in Londen, dat de as van Hawking daar bijgezet zal worden, naast Isaac Newton, een andere gigant van de wetenschap. Wanneer dat zal gebeuren, werd niet bekendgemaakt. De eer om begraven te worden in Westminster Abbey is enkel voorbehouden voor de grootsten.De wetenschapper overleed op 14 maart, bij hem thuis in Cambridge. Hij werd 76 jaar. 'Cambridge was de stad waar hij van hield en die ook van hem hield', aldus Hawkings kinderen. De rouwdienst in besloten kring zal, op paaszaterdag, plaatsvinden in de kerk Great St Mary's van de universiteit. De dienst wordt 'zowel inclusief als traditioneel, en zal het belang en de diversiteit van zijn leven vieren'. Na de dienst wordt, ook in besloten kring, nog een receptie gehouden. Great St Mary's is vlak bij Gonville and Caius College, waar Hawking meer dan 50 jaar onderzoek voerde. In Westminster Abbey rusten behalve koningen en koninginnen ook enkele van de allergrootste Britten. 'Het is helemaal gepast dat het stoffelijk overschot van professor Hawking in de abdij begraven wordt, naarst zijn beroemde collega-wetenschappers', aldus deken John Hall in een persbericht. De deken verwees onder meer naar Newton en Charles Darwin. Duizenden mensen tekenden al het rouwregister van de wetenschapper.