Het verhaal van Laura Francatelli werd door een Oost-Europese verzamelaar gekocht op een veiling in het zuiden van Engeland. Het veilinghuis Henry Aldridge and Son had gerekend op 10.000 tot 15.000 pond.

In het meeslepende document beschrijft de Londense Francatelli, toen 31 jaar en secretaresse van de Britse baron Sir Cosmo Duff-Gordon, haar wedervaren van de scheepsramp uit 1912.

"Het water begon te stijgen (...) Een man deed me een reddingsvest aan en verzekerde me dat het enkel uit voorzorg was en dat ik me niet ongerust moest maken", verhaalt Laura Francatelli die ontkwam in een van de laatste reddingsboten, een kleine roeiboot, gevuld met slechts vijf passagiers en zeven crewleden.

'Onzinkbaar'

Francatelli geeft toe dat het niet bij hen opkwam om terug te gaan om te zoeken naar overlevenden.

De passagiers gingen op de bodem van de roeiboot liggen tot ze twee uur na het zinken van de Titanic werden gered door het schip Carpathia.

Laura Francatelli stierf in 1967. Het document, bleef in haar familie tot na haar dood en was sindsdien eigendom van twee verzamelaars.

De Titanic werd als 'onzinkbaar' bestempeld bij haar constructie in Belfast. Maar op zijn eerste reis naar New York op 15 april 1912 kwam het schip in aanvaring met een ijsberg in de Atlantische Oceaan en zonk. 1.521 kwamen om het leven.

Het verhaal van Laura Francatelli werd door een Oost-Europese verzamelaar gekocht op een veiling in het zuiden van Engeland. Het veilinghuis Henry Aldridge and Son had gerekend op 10.000 tot 15.000 pond. In het meeslepende document beschrijft de Londense Francatelli, toen 31 jaar en secretaresse van de Britse baron Sir Cosmo Duff-Gordon, haar wedervaren van de scheepsramp uit 1912. "Het water begon te stijgen (...) Een man deed me een reddingsvest aan en verzekerde me dat het enkel uit voorzorg was en dat ik me niet ongerust moest maken", verhaalt Laura Francatelli die ontkwam in een van de laatste reddingsboten, een kleine roeiboot, gevuld met slechts vijf passagiers en zeven crewleden. 'Onzinkbaar' Francatelli geeft toe dat het niet bij hen opkwam om terug te gaan om te zoeken naar overlevenden. De passagiers gingen op de bodem van de roeiboot liggen tot ze twee uur na het zinken van de Titanic werden gered door het schip Carpathia. Laura Francatelli stierf in 1967. Het document, bleef in haar familie tot na haar dood en was sindsdien eigendom van twee verzamelaars. De Titanic werd als 'onzinkbaar' bestempeld bij haar constructie in Belfast. Maar op zijn eerste reis naar New York op 15 april 1912 kwam het schip in aanvaring met een ijsberg in de Atlantische Oceaan en zonk. 1.521 kwamen om het leven.