De advocaten van de voor moord aangeklaagde paralympiër Oscar Pistorius gaven de opdracht voor het maken van de reconstructie, die nog niet in de rechtszaal vertoond werd en gelekt werd naar de media.

In de video is te zien hoe Pistorius met een pistool in de hand zonder zijn prothesen door het huis wandelt. De atleet beweert dat hij dacht dat Steenkamp een inbreker was vooraleer hij vier keer door de badkamerdeur schoot.

De 27-jarige zus van de atleet, Aimee, speelt tijdens de reconstructie de rol van Steenkamp en wordt door Pistorius door het huis gedragen zoals hij dat ook met het lichaam van Steenkamp deed.

De video zou nadelig kunnen zijn voor Pistorius omdat het toont dat de paralympiër zonder zijn prothesen veel mobieler is dan zijn advocaten beweren.

Pistorius schoot in de nacht van 14 februari 2013 in zijn woning zijn vriendin Steenkamp door een gesloten badkamerdeur dood. De 27-jarige atleet beweert dat hij achter de deur een inbreker vermoedde en in paniek was geraakt.

De openbare aanklager beschuldigt hem van een koelbloedige moord na een hevige ruzie met Steenlamp. Als Pistorius schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 25 jaar cel.

De advocaten van de voor moord aangeklaagde paralympiër Oscar Pistorius gaven de opdracht voor het maken van de reconstructie, die nog niet in de rechtszaal vertoond werd en gelekt werd naar de media. In de video is te zien hoe Pistorius met een pistool in de hand zonder zijn prothesen door het huis wandelt. De atleet beweert dat hij dacht dat Steenkamp een inbreker was vooraleer hij vier keer door de badkamerdeur schoot. De 27-jarige zus van de atleet, Aimee, speelt tijdens de reconstructie de rol van Steenkamp en wordt door Pistorius door het huis gedragen zoals hij dat ook met het lichaam van Steenkamp deed. De video zou nadelig kunnen zijn voor Pistorius omdat het toont dat de paralympiër zonder zijn prothesen veel mobieler is dan zijn advocaten beweren. Pistorius schoot in de nacht van 14 februari 2013 in zijn woning zijn vriendin Steenkamp door een gesloten badkamerdeur dood. De 27-jarige atleet beweert dat hij achter de deur een inbreker vermoedde en in paniek was geraakt. De openbare aanklager beschuldigt hem van een koelbloedige moord na een hevige ruzie met Steenlamp. Als Pistorius schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot 25 jaar cel.