Het grote publiek leerde Erik De Bruyn kennen in 2007, toen hij het opnam tegen Caroline Gennez tijdens de voorzittersverkiezingen van SP.A.. Hij verloor, maar haalde wel meer dan 30 procent van de stemmen.

In 2011 verliet hij de SP.A en richtte hij een nieuwe beweging op: Rood. Maar na twee jaar zet De Bruyn nu een punt achter zijn politieke carrière. Hij is ontgoocheld omdat Rood er volgens hem niet is in geslaagd, betrouwbaar en geloofwaardig politiek personeel aan te trekken, schrijft de VRT.

Erik De Bruyn blijft wel milieuambtenaar bij de stad Antwerpen. (AVE)

Het grote publiek leerde Erik De Bruyn kennen in 2007, toen hij het opnam tegen Caroline Gennez tijdens de voorzittersverkiezingen van SP.A.. Hij verloor, maar haalde wel meer dan 30 procent van de stemmen. In 2011 verliet hij de SP.A en richtte hij een nieuwe beweging op: Rood. Maar na twee jaar zet De Bruyn nu een punt achter zijn politieke carrière. Hij is ontgoocheld omdat Rood er volgens hem niet is in geslaagd, betrouwbaar en geloofwaardig politiek personeel aan te trekken, schrijft de VRT.Erik De Bruyn blijft wel milieuambtenaar bij de stad Antwerpen. (AVE)