Diallo gaf donderdag een korte, druk bijgewoonde persconferentie in een kerk in New York. "Wat mij overkomen is, mag geen enkele vrouw overkomen", klonk het. "Dit is te veel voor mij en mijn dochter."

Het 32-jarige kamermeisje ging onlangs in het offensief met twee interviews. Zij wil Strauss-Kahn in de gevangenis zien. "God moge hem straffen", zei ze.

Lafheid

De advocaten van Strauss-Kahn herhaalden de voorbije dagen dat de zaak geseponeerd moet worden. De advocaat van het kamermeisje eist daarentegen een proces en verwijt het Openbaar Ministerie lafheid, omdat de geloofwaardigheid van zijn cliënte in twijfel getrokken werd.

Het kamermeisje beschuldigt de 62-jarige Strauss-Kahn ervan haar op 14 mei in een hotelkamer in New York tot orale seks gedwongen te hebben. Strauss-Kahn spreekt dat echter tegen en zei dat het om seks met wederzijdse instemming ging.

25 jaar cel

Drie weken geleden ontstond er twijfel over de geloofwaardigheid van de vrouw, wat tot de vrijlating van Strauss-Kahn leidde. De Fransman moest wel zijn reispas afgeven en mag de Verenigde Staten niet verlaten. Indien het tot een proces komt, riskeert hij 25 jaar cel voor verkrachting, het toebrengen van lichamelijk letsel en vrijheidsberoving. (Belga/TE)

Diallo gaf donderdag een korte, druk bijgewoonde persconferentie in een kerk in New York. "Wat mij overkomen is, mag geen enkele vrouw overkomen", klonk het. "Dit is te veel voor mij en mijn dochter." Het 32-jarige kamermeisje ging onlangs in het offensief met twee interviews. Zij wil Strauss-Kahn in de gevangenis zien. "God moge hem straffen", zei ze. Lafheid De advocaten van Strauss-Kahn herhaalden de voorbije dagen dat de zaak geseponeerd moet worden. De advocaat van het kamermeisje eist daarentegen een proces en verwijt het Openbaar Ministerie lafheid, omdat de geloofwaardigheid van zijn cliënte in twijfel getrokken werd. Het kamermeisje beschuldigt de 62-jarige Strauss-Kahn ervan haar op 14 mei in een hotelkamer in New York tot orale seks gedwongen te hebben. Strauss-Kahn spreekt dat echter tegen en zei dat het om seks met wederzijdse instemming ging. 25 jaar cel Drie weken geleden ontstond er twijfel over de geloofwaardigheid van de vrouw, wat tot de vrijlating van Strauss-Kahn leidde. De Fransman moest wel zijn reispas afgeven en mag de Verenigde Staten niet verlaten. Indien het tot een proces komt, riskeert hij 25 jaar cel voor verkrachting, het toebrengen van lichamelijk letsel en vrijheidsberoving. (Belga/TE)