Rudd (60), lid van de Australische rockgroep AC/DC die intussen de Hall of Fame heeft gehaald, woont sinds enige tijd in Tauranga, een stadje in het noorden van Nieuw-Zeeland. Hij baat er onder meer een restaurant uit, Phil's Place.

Details over de beschuldigingen zijn volgens de New Zealand Herald niet bekend, maar op donderdagochtend moest Rudd verschijnen voor een rechtbank in Tauranga, die hem op borg vrijliet, op voorwaarde dat hij geen contact zoekt met degene die hij de opdracht tot de moorden zou hebben gegeven.

Bij een huiszoeking werden drugs, onder meer cannabis en amfetamines, gevonden. Behalve opdracht tot dubbele moord en drugsbezit, worden Rudd ook doodsbedreigingen ten laste gelegd.

Op 27 november moet hij opnieuw voorkomen.

(RR)

Rudd (60), lid van de Australische rockgroep AC/DC die intussen de Hall of Fame heeft gehaald, woont sinds enige tijd in Tauranga, een stadje in het noorden van Nieuw-Zeeland. Hij baat er onder meer een restaurant uit, Phil's Place.Details over de beschuldigingen zijn volgens de New Zealand Herald niet bekend, maar op donderdagochtend moest Rudd verschijnen voor een rechtbank in Tauranga, die hem op borg vrijliet, op voorwaarde dat hij geen contact zoekt met degene die hij de opdracht tot de moorden zou hebben gegeven. Bij een huiszoeking werden drugs, onder meer cannabis en amfetamines, gevonden. Behalve opdracht tot dubbele moord en drugsbezit, worden Rudd ook doodsbedreigingen ten laste gelegd.Op 27 november moet hij opnieuw voorkomen.(RR)