Regisseur Charles Ferguson ziet af van zijn plan om een documentaire te draaien over politica Hillary Clinton. Dat schrijft hij in een stuk voor de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. Volgens Ferguson hebben veel bronnen onder politieke druk afgehaakt.

De Amerikaanse filmregisseur Charles Ferguson annuleert zijn plannen om een CNN-documentaire te maken over de Democratische politica Hillary Clinton. In een opiniestuk schrijft hij dat veel mensen in Washington weigerden mee te werken aan het project.

Zowel de Democraten als de Republikeinen zouden volgens de regisseur weigeren om hun medewerking te verlenen aan de documentaire. "Toen ik mensen voor gesprekken benaderde, bleek dat niemand geïnteresseerd was om me te helpen bij de film", schrijft Ferguson. "Geen Democraten, geen Republikeinen - en zeker niemand die samenwerkt met de Clintons of droomt van een post in een regering van Hillary Clinton." Ferguson beweert ook dat de zender CNN zelf hem geen strobreed in de weg heeft gelegd.

CNN en NBC

In augustus heeft de Republikeinse oppositie gezegd toekomstige verkiezingsdebatten bij CNN te zullen saboteren, als de documentaire er komt. Daarnaast wil ook de omroep NBC een miniserie draaien over Hillary Clinton. De Republikeinen zijn daarom ook van plan om die zender te saboteren.

Hillary Clinton wordt dikwijls getipt als de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Tot dusver heeft ze haar kandidatuur nog niet officieel gesteld. In 2008 was zij al eens presidentskandidate voor de Democraten. President Barack Obama benoemde haar vervolgens tot buitenlandminister in zijn eerste regering.(YD)

Regisseur Charles Ferguson ziet af van zijn plan om een documentaire te draaien over politica Hillary Clinton. Dat schrijft hij in een stuk voor de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. Volgens Ferguson hebben veel bronnen onder politieke druk afgehaakt.De Amerikaanse filmregisseur Charles Ferguson annuleert zijn plannen om een CNN-documentaire te maken over de Democratische politica Hillary Clinton. In een opiniestuk schrijft hij dat veel mensen in Washington weigerden mee te werken aan het project.Zowel de Democraten als de Republikeinen zouden volgens de regisseur weigeren om hun medewerking te verlenen aan de documentaire. "Toen ik mensen voor gesprekken benaderde, bleek dat niemand geïnteresseerd was om me te helpen bij de film", schrijft Ferguson. "Geen Democraten, geen Republikeinen - en zeker niemand die samenwerkt met de Clintons of droomt van een post in een regering van Hillary Clinton." Ferguson beweert ook dat de zender CNN zelf hem geen strobreed in de weg heeft gelegd.In augustus heeft de Republikeinse oppositie gezegd toekomstige verkiezingsdebatten bij CNN te zullen saboteren, als de documentaire er komt. Daarnaast wil ook de omroep NBC een miniserie draaien over Hillary Clinton. De Republikeinen zijn daarom ook van plan om die zender te saboteren.Hillary Clinton wordt dikwijls getipt als de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Tot dusver heeft ze haar kandidatuur nog niet officieel gesteld. In 2008 was zij al eens presidentskandidate voor de Democraten. President Barack Obama benoemde haar vervolgens tot buitenlandminister in zijn eerste regering.(YD)