Caroline Kennedy wordt Amerikaans ambassadrice in Japan. De 55-jarige Kennedy is het enige overlevende kind van voormalig Democratisch president John F. Kennedy. Ze is daarmee de derde generatie in haar familie die Amerikaans ambassadeur wordt.

Caroline Kennedy (55) wordt benoemd tot Amerikaans ambassadrice in Japan. Ze verklaarde aan een commissie in de Amerikaanse senaat dat ze zich vooral zal bezighouden met handel en militaire betrekkingen.

Kennedy is advocate van opleiding en heeft zowel in 2008 als in 2012 campagne gevoerd voor president Barack Obama. Afgezien van haar steun aan Obama heeft ze zich in het verleden weinig ingelaten met de Amerikaanse politiek.

50 jaar geleden: moord op J.F. Kennedy

Caroline Kennedy is het enige overlevende kind van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de moord op haar vader plaatsvond. Haar jongere broer John F. Kennedy jr. kwam in 1999 om bij een vliegramp.

Kennedy wordt zo de derde generatie in haar familie die Amerikaans diplomaat wordt. Haar grootvader Joseph Kennedy sr. was voor de Tweede Wereldoorlog Amerikaans ambassadeur in Groot-Brittannië. Haar tante Jean Kennedy Smith werd in de ambtsperiode van president Bill Clinton aangesteld als ambassadrice in Ierland. (YD)

Caroline Kennedy wordt Amerikaans ambassadrice in Japan. De 55-jarige Kennedy is het enige overlevende kind van voormalig Democratisch president John F. Kennedy. Ze is daarmee de derde generatie in haar familie die Amerikaans ambassadeur wordt.Caroline Kennedy (55) wordt benoemd tot Amerikaans ambassadrice in Japan. Ze verklaarde aan een commissie in de Amerikaanse senaat dat ze zich vooral zal bezighouden met handel en militaire betrekkingen.Kennedy is advocate van opleiding en heeft zowel in 2008 als in 2012 campagne gevoerd voor president Barack Obama. Afgezien van haar steun aan Obama heeft ze zich in het verleden weinig ingelaten met de Amerikaanse politiek.50 jaar geleden: moord op J.F. KennedyCaroline Kennedy is het enige overlevende kind van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de moord op haar vader plaatsvond. Haar jongere broer John F. Kennedy jr. kwam in 1999 om bij een vliegramp.Kennedy wordt zo de derde generatie in haar familie die Amerikaans diplomaat wordt. Haar grootvader Joseph Kennedy sr. was voor de Tweede Wereldoorlog Amerikaans ambassadeur in Groot-Brittannië. Haar tante Jean Kennedy Smith werd in de ambtsperiode van president Bill Clinton aangesteld als ambassadrice in Ierland. (YD)