De dertienjarige Jordan Alexander Romero uit de Amerikaanse staat Californië wil als jongste alpinist ooit de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, beklimmen.

Maandag reisde hij met zijn ouders af naar Hongkong. Van daaruit gaat de vlucht verder naar Kathmandu waar hij aan zijn klimavontuur kan beginnen.

"Ik keek hier al lang naar uit en het is nu eindelijk zover. Jullie kunnen zich niet voorstellen hoe ik me op dit moment voel", vertelde Jordan aan een lokale zender.

Het doel van de tiener is om als jongste ooit alle zeven hoogste bergtoppen ter wereld te beklimmen. Van de zogenaamde "seven summits" is de Mount Everest met 8.848 meter de hoogste berg.

Ervaring

Ondanks zijn jonge leeftijd is Jordan al een ervaren alpinist. Toen hij amper tien jaar was, overwon hij de 5.895 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania. Een jaar later beklom hij de 6.194 meter hoge McKinley in Alaska.

Zijn ouders steunen de droom van hun zoon volledig. "Het is zijn idee, zijn plan. Het enige wat wij doen, is onze koffers pakken en hem volgen naar waar ook ter wereld", zei de vader op de lokale zender.

De dertienjarige Jordan heeft ook een site waar hij de wereld op de hoogte houdt van zijn klimavonturen.

De dertienjarige Jordan Alexander Romero uit de Amerikaanse staat Californië wil als jongste alpinist ooit de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, beklimmen. Maandag reisde hij met zijn ouders af naar Hongkong. Van daaruit gaat de vlucht verder naar Kathmandu waar hij aan zijn klimavontuur kan beginnen. "Ik keek hier al lang naar uit en het is nu eindelijk zover. Jullie kunnen zich niet voorstellen hoe ik me op dit moment voel", vertelde Jordan aan een lokale zender. Het doel van de tiener is om als jongste ooit alle zeven hoogste bergtoppen ter wereld te beklimmen. Van de zogenaamde "seven summits" is de Mount Everest met 8.848 meter de hoogste berg. Ervaring Ondanks zijn jonge leeftijd is Jordan al een ervaren alpinist. Toen hij amper tien jaar was, overwon hij de 5.895 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania. Een jaar later beklom hij de 6.194 meter hoge McKinley in Alaska. Zijn ouders steunen de droom van hun zoon volledig. "Het is zijn idee, zijn plan. Het enige wat wij doen, is onze koffers pakken en hem volgen naar waar ook ter wereld", zei de vader op de lokale zender. De dertienjarige Jordan heeft ook een site waar hij de wereld op de hoogte houdt van zijn klimavonturen.