De gezondheidstoestand van de 73-jarige Amerikaanse acteur Dennis Hopper gaat verder bergaf. Hopper bevindt zich in een terminale fase van prostaatkanker die is uitgezaaid naar zijn botten en weegt nauwelijks nog 45 kilogram.

Volgens zijn advocaat is Hopper zelfs niet meer in staat om te antwoorden op vragen van zijn vrouw Victoria Duff met wie hij in een echtscheidingsprocedure zit verwikkeld.

In januari vroeg Hopper op zijn sterfbed de scheiding van zijn vijfde vrouw aan waarmee hij dertien jaar getrouwd is. Hij wil vermijden dat Duffy zijn testament juridisch aanvecht en zo de helft van zijn fortuin opstrijkt.

Naar verluidt staat in zijn testament dat hij haar slechts een kwart van zijn vermogen nalaat. De 73-jarige acteur heeft ook het co-ouderschap aangevraagd voor hun zesjarige dochter Galen.

Hopper, die bekend is van de films als "Easy Rider" en "Apocalyps Now", werd eind vorig jaar opgenomen met griepachtige symptomen en uitdrogingsverschijnselen. Daar ontdekten artsen dat hij kanker had.

De gezondheidstoestand van de 73-jarige Amerikaanse acteur Dennis Hopper gaat verder bergaf. Hopper bevindt zich in een terminale fase van prostaatkanker die is uitgezaaid naar zijn botten en weegt nauwelijks nog 45 kilogram. Volgens zijn advocaat is Hopper zelfs niet meer in staat om te antwoorden op vragen van zijn vrouw Victoria Duff met wie hij in een echtscheidingsprocedure zit verwikkeld. In januari vroeg Hopper op zijn sterfbed de scheiding van zijn vijfde vrouw aan waarmee hij dertien jaar getrouwd is. Hij wil vermijden dat Duffy zijn testament juridisch aanvecht en zo de helft van zijn fortuin opstrijkt. Naar verluidt staat in zijn testament dat hij haar slechts een kwart van zijn vermogen nalaat. De 73-jarige acteur heeft ook het co-ouderschap aangevraagd voor hun zesjarige dochter Galen. Hopper, die bekend is van de films als "Easy Rider" en "Apocalyps Now", werd eind vorig jaar opgenomen met griepachtige symptomen en uitdrogingsverschijnselen. Daar ontdekten artsen dat hij kanker had.