Naar alle waarschijnlijkheid neemt een nieuwe telg uit de Bush-clan deel aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Jeb Bush, broer en zoon van twee ex-presidenten, zal zich kandidaat stellen, bevestigde zijn zoon George P. Bush tijdens een interview. Eerder had de voormalige president George W. Bush al op Fox News aangegeven dat zijn broer de ideale kandidaat is om Barack Obama op te volgen als president van de Verenigde Staten (VS).

'Ik ben ervan overtuigd dat Jeb een geweldige president zal zijn. Hij werd meermaals omringd door een Amerikaanse president, dus hij weet wat het is om zo'n land te leiden', klonk het.

Moeder Barbara ziet Jeb als president niet zitten

Bij het Republikeinse establishment is Jeb Bush razend populair. Toch opvallend, één naast familielid ziet de 61-jarige Bush liever geen gooi doen naar het presidentschap, namelijk zijn moeder Barbara Bush, de voormalige first lady van de VS. Volgens haar hebben 'genoeg leden van de familie Bush de Verenigde Staten geleid.' Al zou Barbara Bush stilaan haar mening herzien, is te horen in verschillende Amerikaanse media. Al heeft Barbara Bush volgens de Amerikaanse krant The New York Times vooral geleerd haar bedenkingen voor zich te houden en wil dat daarom niet zeggen dat haar twijfels weg zijn.

Voorlopig hebben enkel nog maar mensen uit de entourage van Bush zijn toekomstperspectief als presidentskandidaat uit de doeken gedaan en is het nog afwachten op zijn eigen verklaring. Vooral in Florida, zijn de speculaties al maanden aan de gang. In die staat was Jeb Bush van 1999 tot 2007 gouverneur. De staat Florida is dan ook cruciaal in de strijd om het Amerikaans presidentschap. Gezien de banden tussen Bush en Florida, zien de Republikeinen een grote kans.

Hillary Clinton

Reuters
© Reuters

Al wordt het geen evidentie voor Bush om de Republikeins nominatie binnen te halen. Er zijn een heleboel andere mogelijke kandidaten waaronder Chris Christie, Rand Paul, Rick Perry en Ted Cruz.

Bij de Democraten is Hillary Clinton de gedoodverfde favoriet als kandidaat voor het presidentschap. Zo kunnen de verkiezingen van 2016 een heruitgave worden van de verkiezingen van 1992. Toen versloeg Bill Clinton de zittende president George W. Bush Sr.

Naar alle waarschijnlijkheid neemt een nieuwe telg uit de Bush-clan deel aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Jeb Bush, broer en zoon van twee ex-presidenten, zal zich kandidaat stellen, bevestigde zijn zoon George P. Bush tijdens een interview. Eerder had de voormalige president George W. Bush al op Fox News aangegeven dat zijn broer de ideale kandidaat is om Barack Obama op te volgen als president van de Verenigde Staten (VS).'Ik ben ervan overtuigd dat Jeb een geweldige president zal zijn. Hij werd meermaals omringd door een Amerikaanse president, dus hij weet wat het is om zo'n land te leiden', klonk het. Bij het Republikeinse establishment is Jeb Bush razend populair. Toch opvallend, één naast familielid ziet de 61-jarige Bush liever geen gooi doen naar het presidentschap, namelijk zijn moeder Barbara Bush, de voormalige first lady van de VS. Volgens haar hebben 'genoeg leden van de familie Bush de Verenigde Staten geleid.' Al zou Barbara Bush stilaan haar mening herzien, is te horen in verschillende Amerikaanse media. Al heeft Barbara Bush volgens de Amerikaanse krant The New York Times vooral geleerd haar bedenkingen voor zich te houden en wil dat daarom niet zeggen dat haar twijfels weg zijn. Voorlopig hebben enkel nog maar mensen uit de entourage van Bush zijn toekomstperspectief als presidentskandidaat uit de doeken gedaan en is het nog afwachten op zijn eigen verklaring. Vooral in Florida, zijn de speculaties al maanden aan de gang. In die staat was Jeb Bush van 1999 tot 2007 gouverneur. De staat Florida is dan ook cruciaal in de strijd om het Amerikaans presidentschap. Gezien de banden tussen Bush en Florida, zien de Republikeinen een grote kans. Bij de Democraten is Hillary Clinton de gedoodverfde favoriet als kandidaat voor het presidentschap. Zo kunnen de verkiezingen van 2016 een heruitgave worden van de verkiezingen van 1992. Toen versloeg Bill Clinton de zittende president George W. Bush Sr.