De voorstelling gebeurde in aanwezigheid van twee generatiegenoten van Tobback die ook bekend staan om hun opmerkelijke quotes: Herman De Croo (Open Vld) en Marc Eyskens (CD&V).

Bart De Wever

Auteur Karel Cambien verzamelde eerder reeds de meest opmerkelijke quotes en onliners van hen in een boek, en in het voorjaar 2014 moet een gelijkaardig boek van zijn hand uitkomen met de beste quotes en oneliners van N-VA-voorzitter en Tobbacks Antwerpse collega Bart De Wever.

"Deze man beweert niet 'God de Vader' te zijn, maar een veelzeggend detail uit het boek is me niet ontgaan: deze man is op dezelfde dag geboren als Machiavelli", erkende Kamervoorzitter André Flahaut.

"Ik was blij toen ik dat merkte, maar later ontdekte ik dat ook (oud-PSC-voorzitter en minister van staat) Charles Ferdinand Nothomb op dezelfde dag geboren is", repliceerde de SP.A-politicus.

Herman De Croo prees de 'wijsvingerheid' van Louis Tobback. "Hij heeft steeds een pedagogiek over zich", zei de liberaal in zijn geheel eigen stijl.

Voor Marc Eyskens geeft zijn stadsgenoot steeds de indruk op iedereen te schieten, "maar hij heeft een vaste overtuiging en enkel zij die dat hebben kunnen tolerant zijn". "Je kan niet discussiëren met iemand die geen mening heeft", voegde hij er nog aan toe.

Twee vreemde eenden in de bijt

In zijn geheel eigen stijl wees Tobback er de auteur bij de boekvoorstelling op dat twee citaten in het boek niet van hem zijn, maar van zijn voorganger als burgemeester van Leuven, Fred Vansina.

De auteur wees erop dat hij Tobback gevraagd had de drukproef na te lezen. "Je moet al een fantastische ijdeltuit zijn om 300 pagina's van jezelf te lezen. Ik heb het hele boek dus niet gelezen", gaf hij ootmoedig toe. (Belga/TE)

De voorstelling gebeurde in aanwezigheid van twee generatiegenoten van Tobback die ook bekend staan om hun opmerkelijke quotes: Herman De Croo (Open Vld) en Marc Eyskens (CD&V).Bart De WeverAuteur Karel Cambien verzamelde eerder reeds de meest opmerkelijke quotes en onliners van hen in een boek, en in het voorjaar 2014 moet een gelijkaardig boek van zijn hand uitkomen met de beste quotes en oneliners van N-VA-voorzitter en Tobbacks Antwerpse collega Bart De Wever."Deze man beweert niet 'God de Vader' te zijn, maar een veelzeggend detail uit het boek is me niet ontgaan: deze man is op dezelfde dag geboren als Machiavelli", erkende Kamervoorzitter André Flahaut."Ik was blij toen ik dat merkte, maar later ontdekte ik dat ook (oud-PSC-voorzitter en minister van staat) Charles Ferdinand Nothomb op dezelfde dag geboren is", repliceerde de SP.A-politicus. Herman De Croo prees de 'wijsvingerheid' van Louis Tobback. "Hij heeft steeds een pedagogiek over zich", zei de liberaal in zijn geheel eigen stijl. Voor Marc Eyskens geeft zijn stadsgenoot steeds de indruk op iedereen te schieten, "maar hij heeft een vaste overtuiging en enkel zij die dat hebben kunnen tolerant zijn". "Je kan niet discussiëren met iemand die geen mening heeft", voegde hij er nog aan toe.Twee vreemde eenden in de bijtIn zijn geheel eigen stijl wees Tobback er de auteur bij de boekvoorstelling op dat twee citaten in het boek niet van hem zijn, maar van zijn voorganger als burgemeester van Leuven, Fred Vansina. De auteur wees erop dat hij Tobback gevraagd had de drukproef na te lezen. "Je moet al een fantastische ijdeltuit zijn om 300 pagina's van jezelf te lezen. Ik heb het hele boek dus niet gelezen", gaf hij ootmoedig toe. (Belga/TE)