reuters
© reuters

Onder de 'titanen' rekent Time onder meer zanger en producer Kanye West en tv-persoonlijkheid Kim Kardashian. Maar ook figuren zoals Janet Yellen, de voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, Apple-CEO Tim Cook of de 31-jarige miljardair Elizabeth Holmes belandden in deze categorie. Bij ons minder bekende 'titanen' zijn Chanda Kochhar, CEO van de op een na grootste bank van India, en acteur en internetondernemer Reid Hoffman.

De voornaamste namen bij de 'pioniers' zijn die van Brits actrice Emma Watson, astronaut Scott Kelly en de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon.

Bradley Cooper , REUTERS
Bradley Cooper © REUTERS

Bij de 'artiesten' maken onder meer acteur Bradley Cooper en de Brit John Oliver, die in de Verenigde Staten het satirische programma 'Tonight with John Oliver' presenteert, hun opwachting.

Marine Le Pen, Reuters
Marine Le Pen © Reuters

Onder de categorie 'leiders' zijn bijvoorbeeld Amerikaans president Barack Obama, Duits bondskanselier Angela Merkel en Grieks premier Alexis Tsipras, maar ook Cubaans president Raul Castro en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un terug te vinden. Het is trouwens de 10de keer dat Obama op de lijst prijkt, een record. Tot de categorie 'leiders' zijn daarnaast ook Benjamin Netanyahu van Israël, Vladimir Poetin van Rusland, Iraaks premier Haider al-Abadi en het boegbeeld van het Franse Front National Marine le Pen gerekend. Ook presidentskandidate Hillary Clinton en haar mogelijke tegenstrever Jeb Bush prijken op de lijst.

In de laatste categorie 'iconen' staan onder andere zangeres Taylor Swift, paus Franciscus en Frans econoom Thomas Piketty. (Belga/KVDA)

Onder de 'titanen' rekent Time onder meer zanger en producer Kanye West en tv-persoonlijkheid Kim Kardashian. Maar ook figuren zoals Janet Yellen, de voorzitster van de Amerikaanse centrale bank, Apple-CEO Tim Cook of de 31-jarige miljardair Elizabeth Holmes belandden in deze categorie. Bij ons minder bekende 'titanen' zijn Chanda Kochhar, CEO van de op een na grootste bank van India, en acteur en internetondernemer Reid Hoffman.De voornaamste namen bij de 'pioniers' zijn die van Brits actrice Emma Watson, astronaut Scott Kelly en de Amerikaanse actrice Reese Witherspoon. Bij de 'artiesten' maken onder meer acteur Bradley Cooper en de Brit John Oliver, die in de Verenigde Staten het satirische programma 'Tonight with John Oliver' presenteert, hun opwachting. Onder de categorie 'leiders' zijn bijvoorbeeld Amerikaans president Barack Obama, Duits bondskanselier Angela Merkel en Grieks premier Alexis Tsipras, maar ook Cubaans president Raul Castro en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un terug te vinden. Het is trouwens de 10de keer dat Obama op de lijst prijkt, een record. Tot de categorie 'leiders' zijn daarnaast ook Benjamin Netanyahu van Israël, Vladimir Poetin van Rusland, Iraaks premier Haider al-Abadi en het boegbeeld van het Franse Front National Marine le Pen gerekend. Ook presidentskandidate Hillary Clinton en haar mogelijke tegenstrever Jeb Bush prijken op de lijst. In de laatste categorie 'iconen' staan onder andere zangeres Taylor Swift, paus Franciscus en Frans econoom Thomas Piketty. (Belga/KVDA)