"Als twee mensen, een koppel, het praktischer achten, als hen dat tevreden stelt, als ze allebei volledig instemmen, dan is het oké", zei de Tibetaanse religieuze leider in een online-interview met Larry King. "Ik denk dat het een persoonlijke kwestie is."

De Dalai Lama verwees naar boeddhistische teksten die homofilie in het verleden afkeurden, maar zijn visie lijkt dus veranderd. Hij veroordeelde ook de vervolging van en geweld tegen holebi's: "Dat is niet goed, dat is een mensenrechtenschending."

De Dalai Lama is dezer dagen in de VS, waar hij ontmoetingen had met Congresleden en president Barack Obama in het Witte Huis. (Belga/TV)

"Als twee mensen, een koppel, het praktischer achten, als hen dat tevreden stelt, als ze allebei volledig instemmen, dan is het oké", zei de Tibetaanse religieuze leider in een online-interview met Larry King. "Ik denk dat het een persoonlijke kwestie is."De Dalai Lama verwees naar boeddhistische teksten die homofilie in het verleden afkeurden, maar zijn visie lijkt dus veranderd. Hij veroordeelde ook de vervolging van en geweld tegen holebi's: "Dat is niet goed, dat is een mensenrechtenschending."De Dalai Lama is dezer dagen in de VS, waar hij ontmoetingen had met Congresleden en president Barack Obama in het Witte Huis. (Belga/TV)