In de zuidelijke stad Lota, zo'n 570 km ten zuiden van Santiago, hebben drieëndertig Chileense vrouwen zich opgesloten in een steenkoolmijn, op 900 meter diepte.

De vrouwen, die in hongerstaking zijn, zitten in vergelijkbare omstandigheden als de 33 mijnwerkers die eerder dit jaar meer dan twee maanden vastzaten in een Chileense mijn alvorens gered te worden.

Aardbeving

De vrouwen in Lota protesteren tegen de stopzetting van een tewerkstellingsprogramma dat 9.500 mensen een job verschaft in de regio die zwaar getroffen werd door de aardbeving van 27 februari. Eerder deze maand werd een vergelijkbaar programma stopgezet, waardoor 8.000 mensen hun job kwijtspeelden in de arme streek.

De vrouwen willen dat de Chileense katholieke kerk bemiddelt. Ondertussen heeft zich aan de mijn, met de naam El Chiflon del Diablo (Het Duivelsravijn), al een honderdtal mensen verzameld om de vrouwen te steunen. Ze eisen dat de regering de vrouwen helpt zoals ze de 33 mijnwerkers in het noorden van Chili geholpen heeft.

In de zuidelijke stad Lota, zo'n 570 km ten zuiden van Santiago, hebben drieëndertig Chileense vrouwen zich opgesloten in een steenkoolmijn, op 900 meter diepte. De vrouwen, die in hongerstaking zijn, zitten in vergelijkbare omstandigheden als de 33 mijnwerkers die eerder dit jaar meer dan twee maanden vastzaten in een Chileense mijn alvorens gered te worden. Aardbeving De vrouwen in Lota protesteren tegen de stopzetting van een tewerkstellingsprogramma dat 9.500 mensen een job verschaft in de regio die zwaar getroffen werd door de aardbeving van 27 februari. Eerder deze maand werd een vergelijkbaar programma stopgezet, waardoor 8.000 mensen hun job kwijtspeelden in de arme streek. De vrouwen willen dat de Chileense katholieke kerk bemiddelt. Ondertussen heeft zich aan de mijn, met de naam El Chiflon del Diablo (Het Duivelsravijn), al een honderdtal mensen verzameld om de vrouwen te steunen. Ze eisen dat de regering de vrouwen helpt zoals ze de 33 mijnwerkers in het noorden van Chili geholpen heeft.