Chelsea Clinton aan de slag als journaliste

© Reuters

Chelsea Clinton, het enig kind van Bill en Hillary Clinton, het bekendste politieke echtpaar in de Verenigde Staten, heeft haar eerste stappen gezet als journaliste. Dat deed ze op de televisiezender NBC.

Haar eerste reportage ging over een zwarte vrouw in Arkansas die al haar tijd en haar spaarcentjes opoffert aan kansarme kinderen in de stad Pine Bluff.

Correspondent

De dochter van voormalig president Bill Clinton en huidig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton werd vorige maand door de televisiezender op proef gerekruteerd als halftijds correspondent. Ze werkt enkel aan reportages die het verhaal vertellen van opmerkelijke mensen en organisaties.

Grootmoeder

Zelf verklaarde Chelsea dat haar nieuwe bezigheid een hele verandering is voor haar gezien ze er tot hiertoe zelf altijd voor koos om uit de schijnwerpers te blijven. Maar, zo zei ze, haar recent overleden grootmoeder had haar aangeraden “meer te doen met haar leven” en “er, Chelsea Clinton zijnde, voor te kiezen een publiek leven te leiden” en het is die uitdaging die ze wilde aangaan. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content