De Amerikaanse uitgever Bluewater heeft twee nieuwe vrouwen gevonden om te schitteren als striphelden in de controversiële stripreeks 'Female Force': de Britse ex-premier en barones, Margaret Thatcher, en de Franse First Lady, Carla Bruni-Sarkozy.

De strips richten zich op een jong publiek en concentreren zich op alle aspecten uit het leven van bekende vrouwen. Bij de Thatcher-strip, die in juli uitkomt, zal de focus vooral liggen op haar machtstrijd als de "IJzeren Dame" toen ze in de jaren '80 als eerste vrouw aan het hoofd stond van Groot-Brittannië.

Bij Carla Bruni-Sarkozy zal de switch van supermodel, die affaires had met Mick Jagger, Eric Clapton en nog andere bekendheden, naar de derde vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy in beeld gebracht worden. De Bruni-strip zal te koop zijn vanaf augustus.

Eerder kregen de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en JK Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken, al hun eigen stripverhaal in de 'Female Force'-reeks.

Lady Diana

Maar de meest controversiële strip tot nu toe was die rond de persoon van prinses Diana. Die verscheen vorig jaar en werd door fans van het Britse koningshuis bestempeld als "afschuwelijk" en "gruwelijk". De stripreeks staat erom bekend geen details te schuwen en dus ook niet de negatieve.

Zo stonden er fragmenten van gesprekken tussen prins Charles en zijn toenmalige minnares Camilla Parker-Bowles in de strip. Ook het omstreden interview van Lady Diana met de BBC stond uitgekend in de strip. Natuurlijk ontbrak daarbij de volgende memorabele opmerking niet: "We waren met drie in dit huwelijk, dus het was best druk."

Ook de laatste dagen van Diana werden van de nodige illustraties voorzien. Daarbij hoorden haar vakantie met Dodi Al Fayed, de tunnel in Parijs waar de twee in een auto-ongeval verongelukten en haar begrafenis in 1997.

De Amerikaanse uitgever Bluewater heeft twee nieuwe vrouwen gevonden om te schitteren als striphelden in de controversiële stripreeks 'Female Force': de Britse ex-premier en barones, Margaret Thatcher, en de Franse First Lady, Carla Bruni-Sarkozy. De strips richten zich op een jong publiek en concentreren zich op alle aspecten uit het leven van bekende vrouwen. Bij de Thatcher-strip, die in juli uitkomt, zal de focus vooral liggen op haar machtstrijd als de "IJzeren Dame" toen ze in de jaren '80 als eerste vrouw aan het hoofd stond van Groot-Brittannië. Bij Carla Bruni-Sarkozy zal de switch van supermodel, die affaires had met Mick Jagger, Eric Clapton en nog andere bekendheden, naar de derde vrouw van de Franse president Nicolas Sarkozy in beeld gebracht worden. De Bruni-strip zal te koop zijn vanaf augustus. Eerder kregen de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en JK Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken, al hun eigen stripverhaal in de 'Female Force'-reeks.Lady Diana Maar de meest controversiële strip tot nu toe was die rond de persoon van prinses Diana. Die verscheen vorig jaar en werd door fans van het Britse koningshuis bestempeld als "afschuwelijk" en "gruwelijk". De stripreeks staat erom bekend geen details te schuwen en dus ook niet de negatieve. Zo stonden er fragmenten van gesprekken tussen prins Charles en zijn toenmalige minnares Camilla Parker-Bowles in de strip. Ook het omstreden interview van Lady Diana met de BBC stond uitgekend in de strip. Natuurlijk ontbrak daarbij de volgende memorabele opmerking niet: "We waren met drie in dit huwelijk, dus het was best druk." Ook de laatste dagen van Diana werden van de nodige illustraties voorzien. Daarbij hoorden haar vakantie met Dodi Al Fayed, de tunnel in Parijs waar de twee in een auto-ongeval verongelukten en haar begrafenis in 1997.