Dat blijkt uit twee peilingen gepubliceerd in Britse zondagskranten.

Volgens een peiling van News of the World verkiest 55 procent van de bevolking William, die onlangs zijn trouwplannen bekend maakte, boven Charles als volgend staatshoofd.

Vierenzestig procent zegt bovendien dat William en Kate Middleton een beter koppel voor de toekomst vormen dan Charles en Camilla.

Koningin Camilla

Een peiling van de krant The People geeft aan dat 49 procent van de Britten wenst dat William de troon bestijgt tegenover 16 procent voor Charles.

Uit een peiling van The Daily Mail bleek zaterdag al dat 48 procent van de Britten vindt dat Charles de troon moet afstaan aan zijn oudste zoon.

Ondertussen heeft Charles voor de eerste maal de mogelijkheid geopperd dat zijn echtgenote Camilla koningin wordt. Tot nu toe luidde het dat bij zijn troonsbestijging zijn vrouw Camilla prinses-gemalin zou worden.

Dat Camilla koningin zou worden, ligt in het Verenigd Koninkrijk nog steeds erg moeilijk. Prins Charles bedroog wijlen prinses Diana immers met Camilla.

Dat blijkt uit twee peilingen gepubliceerd in Britse zondagskranten. Volgens een peiling van News of the World verkiest 55 procent van de bevolking William, die onlangs zijn trouwplannen bekend maakte, boven Charles als volgend staatshoofd. Vierenzestig procent zegt bovendien dat William en Kate Middleton een beter koppel voor de toekomst vormen dan Charles en Camilla. Koningin Camilla Een peiling van de krant The People geeft aan dat 49 procent van de Britten wenst dat William de troon bestijgt tegenover 16 procent voor Charles. Uit een peiling van The Daily Mail bleek zaterdag al dat 48 procent van de Britten vindt dat Charles de troon moet afstaan aan zijn oudste zoon. Ondertussen heeft Charles voor de eerste maal de mogelijkheid geopperd dat zijn echtgenote Camilla koningin wordt. Tot nu toe luidde het dat bij zijn troonsbestijging zijn vrouw Camilla prinses-gemalin zou worden. Dat Camilla koningin zou worden, ligt in het Verenigd Koninkrijk nog steeds erg moeilijk. Prins Charles bedroog wijlen prinses Diana immers met Camilla.