De Britse treinovervaller Ronnie Biggs is op 84-jarige leeftijd overleden in een tehuis in Londen. Dat maakte het persagentschap Press Association bekend. Biggs is vooral bekend van zijn rol in de overval op een trein van het Britse postbedrijf in 1963.

Biggs maakte deel uit van de bende die 2,6 miljoen pond stal van de posttrein, die van Glasgow naar Londen reed, aldus de Britse openbare omroep BBC. Hij werd opgepakt en tot 30 jaar cel veroordeeld, maar in 1965 ontsnapte hij uit de gevangenis.

Medische hulp

Na omzwervingen in Frankrijk, Spanje en Australië kwam hij in Rio de Janeiro terecht, maar keerde in 2001 terug naar Groot-Brittannië omdat hij medische hulp nodig had. Hij werd echter opgepakt en naar de gevangenis gestuurd.

In 2009 werd hij vrijgelaten. Hij had een longontsteking opgelopen. Biggs kon niet spreken en had moeite om te stappen na een reeks beroertes. Hij was het laatst in het openbaar gezien bij de begrafenis van Bruce Reynolds in maart, met wie hij de "Grote Treinroof" pleegde. (Belga/AVE)

De Britse treinovervaller Ronnie Biggs is op 84-jarige leeftijd overleden in een tehuis in Londen. Dat maakte het persagentschap Press Association bekend. Biggs is vooral bekend van zijn rol in de overval op een trein van het Britse postbedrijf in 1963. Biggs maakte deel uit van de bende die 2,6 miljoen pond stal van de posttrein, die van Glasgow naar Londen reed, aldus de Britse openbare omroep BBC. Hij werd opgepakt en tot 30 jaar cel veroordeeld, maar in 1965 ontsnapte hij uit de gevangenis. Na omzwervingen in Frankrijk, Spanje en Australië kwam hij in Rio de Janeiro terecht, maar keerde in 2001 terug naar Groot-Brittannië omdat hij medische hulp nodig had. Hij werd echter opgepakt en naar de gevangenis gestuurd. In 2009 werd hij vrijgelaten. Hij had een longontsteking opgelopen. Biggs kon niet spreken en had moeite om te stappen na een reeks beroertes. Hij was het laatst in het openbaar gezien bij de begrafenis van Bruce Reynolds in maart, met wie hij de "Grote Treinroof" pleegde. (Belga/AVE)