De Britse prins William, de tweede in lijn voor de Britse troon, zal volgend jaar trouwen met zijn vriendin Kate Middleton.

De twee, die beiden 28 jaar oud zijn, kennen elkaar al meer dan acht jaar. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de universiteit van St. Andrews. Tijdens een vakantie in Kenia in oktober raakte het koppel verloofd.

William gaf Kate tijdens die vakantie een ring die nog gedragen werd door zijn overleden moeder Lady Diana. De ring is met blauwe saffieren en diamanten bezet.

"Intimiderend perspectief"

Williams' vader prins Charles had de ring in kwestie in februari 1981 aan zijn toekomstige bruid Diana Spencer geschonken. Het juweel was destijds ongeveer 33.000 euro waard.

Kate Middleton zelf verklaarde dat het toetreden tot de koninklijke familie "een bijzonder intimiderend perspectief" was.

De bruiloft zal waarschijnlijk in de lente of de zomer van 2011 in Londen plaatsvinden. De Britse bookmakers gokken op 13 augustus.

Na de bruiloft gaan de twee in Noord-Wales wonen, waar prins William dienst doet bij de Royal Air Force als helikopterpiloot.

De Britse prins William, de tweede in lijn voor de Britse troon, zal volgend jaar trouwen met zijn vriendin Kate Middleton.De twee, die beiden 28 jaar oud zijn, kennen elkaar al meer dan acht jaar. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de universiteit van St. Andrews. Tijdens een vakantie in Kenia in oktober raakte het koppel verloofd. William gaf Kate tijdens die vakantie een ring die nog gedragen werd door zijn overleden moeder Lady Diana. De ring is met blauwe saffieren en diamanten bezet."Intimiderend perspectief" Williams' vader prins Charles had de ring in kwestie in februari 1981 aan zijn toekomstige bruid Diana Spencer geschonken. Het juweel was destijds ongeveer 33.000 euro waard. Kate Middleton zelf verklaarde dat het toetreden tot de koninklijke familie "een bijzonder intimiderend perspectief" was. De bruiloft zal waarschijnlijk in de lente of de zomer van 2011 in Londen plaatsvinden. De Britse bookmakers gokken op 13 augustus. Na de bruiloft gaan de twee in Noord-Wales wonen, waar prins William dienst doet bij de Royal Air Force als helikopterpiloot.