De Britse prins Harry zal in het voorjaar van 2018 trouwen met zijn vriendin Meghan Markle. Dat is maandag bekendgemaakt door Clarence House, de residentie van kroonprins Charles, die de vader is van Harry.

Meer details over de trouwdag worden "binnenkort" bekendgemaakt, zo staat nog in de mededeling. Prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) vormen al een tijdje een paar.

Het paleis had ongeveer een jaar geleden al officieel bekendgemaakt dat ze een relatie hebben, nadat er ook al speculaties daarover in de Britse pers waren verschenen. De twee zouden zich eerder deze maand in Londen hebben verloofd.

Koningin Elizabeth II en de familie waren ook al eerder op de hoogte gebracht.

Intussen hebben zowel de Queen als prins Charles en de ouders van Markle op Twitter al hun blijdschap over het aanstaande huwelijk bekendgemaakt.

Meghan Markle en prins Harry, Reuters
Meghan Markle en prins Harry © Reuters

Gescheiden

Voor Markle wordt het overigens al het tweede huwelijk. Eerder was ze al eens in het huwelijksbootje gestapt met filmproducent Trevor Engelson. Vier jaar geleden gingen ze uit elkaar.

Prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Lady Di, is vijfde in de lijn voor de Britse troonopvolging. Het stel zal zijn intrek nemen in Kensington Palace, de Londense residentie waar ook William en Kate al samen met hun twee kinderen wonen.

De Britse prins Harry zal in het voorjaar van 2018 trouwen met zijn vriendin Meghan Markle. Dat is maandag bekendgemaakt door Clarence House, de residentie van kroonprins Charles, die de vader is van Harry.Meer details over de trouwdag worden "binnenkort" bekendgemaakt, zo staat nog in de mededeling. Prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) vormen al een tijdje een paar. Het paleis had ongeveer een jaar geleden al officieel bekendgemaakt dat ze een relatie hebben, nadat er ook al speculaties daarover in de Britse pers waren verschenen. De twee zouden zich eerder deze maand in Londen hebben verloofd. Koningin Elizabeth II en de familie waren ook al eerder op de hoogte gebracht. Intussen hebben zowel de Queen als prins Charles en de ouders van Markle op Twitter al hun blijdschap over het aanstaande huwelijk bekendgemaakt. Voor Markle wordt het overigens al het tweede huwelijk. Eerder was ze al eens in het huwelijksbootje gestapt met filmproducent Trevor Engelson. Vier jaar geleden gingen ze uit elkaar. Prins Harry, de jongste zoon van prins Charles en Lady Di, is vijfde in de lijn voor de Britse troonopvolging. Het stel zal zijn intrek nemen in Kensington Palace, de Londense residentie waar ook William en Kate al samen met hun twee kinderen wonen.