Phil Bosmans is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt uitgeverij Lannoo. De pater, die in een klooster in Kontich verbleef, was vorige week opgenomen in het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel. Bosmans, een pater montfortaan, was auteur en de drijvende kracht achter de oprichting van de Bond Zonder Naam in Vlaanderen.

Phil Bosmans werd geboren in het Limburgse Gruitrode op 1 juli 1922. In 1941 trad hij in Rotselaar in bij de paters montfortanen. Vanaf 1957 legde Bosmans zich volledig toe op de uitbouw van de Bond zonder Naam in Vlaanderen.

"Onder zijn bezielende leiding zagen tientallen sociale en culturele initiatieven het licht. In de uitbouw van de Bond zonder Naam stond steeds de kleine man centraal", zo luidt het op de website van de Bond.

Succesauteur

Uitgeverij Lannoo bundelde in 1972 honderd telefoonboodschappen die Bosmans geschreven had in het boek "Menslief, ik hou van je". Het werd het meest verkochte boek in Vlaanderen. Het is vandaag aan zijn zesenvijftigste druk toe. Alleen in Vlaanderen en Nederland werden er 800.000 exemplaren verkocht. In Duitsland werden twee miljoen exemplaren verkocht.

Bosmans schreef nog verschillende boeken, die werden vertaald in 26 talen. Over de hele wereld werden ongeveer 10 miljoen exemplaren verkocht van zijn boeken.

Gezondheid

De gezondheid van Phil Bosmans is altijd fragiel geweest: van 1954 tot 1956 lag hij doodziek te bed. In december 1994 overleefde hij een zwaar verkeersongeval en in 1995 bleven zijn rechterarm en -been verlamd na een beroerte. Sindsdien zat hij ook in een rolstoel. (Belga/SD)

Phil Bosmans is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldt uitgeverij Lannoo. De pater, die in een klooster in Kontich verbleef, was vorige week opgenomen in het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel. Bosmans, een pater montfortaan, was auteur en de drijvende kracht achter de oprichting van de Bond Zonder Naam in Vlaanderen.Phil Bosmans werd geboren in het Limburgse Gruitrode op 1 juli 1922. In 1941 trad hij in Rotselaar in bij de paters montfortanen. Vanaf 1957 legde Bosmans zich volledig toe op de uitbouw van de Bond zonder Naam in Vlaanderen. "Onder zijn bezielende leiding zagen tientallen sociale en culturele initiatieven het licht. In de uitbouw van de Bond zonder Naam stond steeds de kleine man centraal", zo luidt het op de website van de Bond.SuccesauteurUitgeverij Lannoo bundelde in 1972 honderd telefoonboodschappen die Bosmans geschreven had in het boek "Menslief, ik hou van je". Het werd het meest verkochte boek in Vlaanderen. Het is vandaag aan zijn zesenvijftigste druk toe. Alleen in Vlaanderen en Nederland werden er 800.000 exemplaren verkocht. In Duitsland werden twee miljoen exemplaren verkocht.Bosmans schreef nog verschillende boeken, die werden vertaald in 26 talen. Over de hele wereld werden ongeveer 10 miljoen exemplaren verkocht van zijn boeken.GezondheidDe gezondheid van Phil Bosmans is altijd fragiel geweest: van 1954 tot 1956 lag hij doodziek te bed. In december 1994 overleefde hij een zwaar verkeersongeval en in 1995 bleven zijn rechterarm en -been verlamd na een beroerte. Sindsdien zat hij ook in een rolstoel. (Belga/SD)