De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) besliste vandaag dat Bernard Wesphael zich voor het assisenhof in Bergen moet verantwoorden voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton.

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd.

Combinatie van medicatie en alcohol

Volgens het parket houdt die stelling geen steek. De tegenexperten van de verdediging oordeelden dat de gerechtsdeskundige te weinig rekening had gehouden met de combinatie van medicatie en alcohol in het lichaam van het slachtoffer.

Eind augustus 2014 werd Wesphael na tien maanden voorhechtenis vrijgelaten. Op 11 maart werd hij door de Brugse raadkamer naar de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verwezen op verdenking van doodslag. De KI verwijst Wesphael nu voor doodslag naar het assisenhof in Bergen. (Belga/AVE)

De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) besliste vandaag dat Bernard Wesphael zich voor het assisenhof in Bergen moet verantwoorden voor doodslag op zijn echtgenote Véronique Pirotton. Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek. De tegenexperten van de verdediging oordeelden dat de gerechtsdeskundige te weinig rekening had gehouden met de combinatie van medicatie en alcohol in het lichaam van het slachtoffer.Eind augustus 2014 werd Wesphael na tien maanden voorhechtenis vrijgelaten. Op 11 maart werd hij door de Brugse raadkamer naar de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent verwezen op verdenking van doodslag. De KI verwijst Wesphael nu voor doodslag naar het assisenhof in Bergen. (Belga/AVE)