Een zichtbaar uitgeputte De Wever finishte na vier uur en dertien minuten in het marathononderdeel van het loopevenement Antwerp 10 Miles & Marathon. Ook StuBru-presentatrice Linde Merckpoel haalde de eindmeet.

De Wever uitte zich na aankomst moe maar tevreden, en gaf zelfs nog een boodschap mee aan wie er nog aan twijfelt om een marathon te lopen. "Als ik dat kan, kan iedereen dat", aldus De Wever in een reactie aan Radio1.

Ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) nemen zondag samen deel met enkele tienduizenden anderen aan de 10 Miles. O

Door het loopevenement is zondag sinds 12.30 uur en nog tot 18 uur de Kennedytunnel richting Nederland afgesloten, aangezien die tunnelkoker op het parcours ligt. Ook de Jan De Vostunnel en de Bolivartunnel zijn sinds de middag afgesloten richting stad. De Waaslandtunnel is zelfs zowat de hele dag gereserveerd voor de lopers.

Wie vanuit Gent of het Waasland langs Antwerpen moet rijden, kiest best voor de richting Nederland tijdelijk tolvrij gemaakte Liefkenshoektunnel of rijdt om via Brussel. Wie in Antwerpen zelf moet zijn, kan gebruikmaken van park & rides aan de stadsrand en vervolgens de tram nemen.

Een zichtbaar uitgeputte De Wever finishte na vier uur en dertien minuten in het marathononderdeel van het loopevenement Antwerp 10 Miles & Marathon. Ook StuBru-presentatrice Linde Merckpoel haalde de eindmeet. De Wever uitte zich na aankomst moe maar tevreden, en gaf zelfs nog een boodschap mee aan wie er nog aan twijfelt om een marathon te lopen. "Als ik dat kan, kan iedereen dat", aldus De Wever in een reactie aan Radio1.Ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) nemen zondag samen deel met enkele tienduizenden anderen aan de 10 Miles. ODoor het loopevenement is zondag sinds 12.30 uur en nog tot 18 uur de Kennedytunnel richting Nederland afgesloten, aangezien die tunnelkoker op het parcours ligt. Ook de Jan De Vostunnel en de Bolivartunnel zijn sinds de middag afgesloten richting stad. De Waaslandtunnel is zelfs zowat de hele dag gereserveerd voor de lopers. Wie vanuit Gent of het Waasland langs Antwerpen moet rijden, kiest best voor de richting Nederland tijdelijk tolvrij gemaakte Liefkenshoektunnel of rijdt om via Brussel. Wie in Antwerpen zelf moet zijn, kan gebruikmaken van park & rides aan de stadsrand en vervolgens de tram nemen.