De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi, die op 13 november werd vrijgelaten, heeft haar jongste zoon Kim Aris (33) nog eens in de armen gesloten. Het was tien jaar geleden dat de twee elkaar gezien hadden.

Aris, die in Londen woont, ontmoette zijn moeder dinsdagochtend op de luchthaven van Rangoon nadat hij was overgevlogen vanuit Bangkok. Daar was al hij al enkele dagen vóór de vrijlating van zijn moeder en moest hij wachten op een visum voor Myanmar.

"Ik ben heel blij en heel tevreden," zei de 65-jarige Suu Kyi aan de pers.

Huisarrest

Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, werd het grootste deel van de afgelopen 21 jaar onder huisarrest geplaatst door de militaire junta in Myanmar. Sinds 13 november is ze weer vrij.

Kim had ze, net als haar oudste zoon Alexander, de voorbije tien jaar niet meer gezien of ontmoet. De man werd herhaaldelijk de toegang tot Myanmar geweigerd.

Ook sommige van haar kleinkinderen heeft Suu Kyi nog nooit ontmoet. De man van Aung San Syy Kyi, de Britse academicus Michael Aris, stierf in 1999 aan kanker.

De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi, die op 13 november werd vrijgelaten, heeft haar jongste zoon Kim Aris (33) nog eens in de armen gesloten. Het was tien jaar geleden dat de twee elkaar gezien hadden. Aris, die in Londen woont, ontmoette zijn moeder dinsdagochtend op de luchthaven van Rangoon nadat hij was overgevlogen vanuit Bangkok. Daar was al hij al enkele dagen vóór de vrijlating van zijn moeder en moest hij wachten op een visum voor Myanmar. "Ik ben heel blij en heel tevreden," zei de 65-jarige Suu Kyi aan de pers. Huisarrest Aung San Suu Kyi, die in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, werd het grootste deel van de afgelopen 21 jaar onder huisarrest geplaatst door de militaire junta in Myanmar. Sinds 13 november is ze weer vrij. Kim had ze, net als haar oudste zoon Alexander, de voorbije tien jaar niet meer gezien of ontmoet. De man werd herhaaldelijk de toegang tot Myanmar geweigerd. Ook sommige van haar kleinkinderen heeft Suu Kyi nog nooit ontmoet. De man van Aung San Syy Kyi, de Britse academicus Michael Aris, stierf in 1999 aan kanker.