De Britse zangeres Amy Winehouse is dinsdag in besloten kring begraven.
Familie en vrienden verzamelden zich op het joodse kerkhof Edgwarebury Cemetery in het noorden van Londen. De familie wou de plechtigheid in gesloten kring houden.

De plechtigheid vond onder strenge veiligheidsvoorschriften plaats. Enkele fans en camerateams moesten buiten de begraafplaats wachten.

Onder de gasten waren er ook bekenden uit de muziekwereld aanwezig, onder wie Kelly Osbourne, de dochter van muzikant Ozzy Osbourne, en de producent Mark Ronson.

Autospie

Het lichaam van Winehouse werd maandag na de autopsie overgemaakt aan de familie. Het onderzoek bracht nog geen officiële doodsoorzaak aan het licht. Het blijft wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek. Dat zou volgens Scotland Yard twee tot vier weken kunnen duren. Haar ouders, Mitch en Janis Winehouse, hebben het lichaam maandag formeel geïdentificeerd.

Volgens de joodse traditie moest de zangeres zo snel mogelijk begraven worden.

Bedevaartsoord
Winehouse overleed op 27-jarige leeftijd. Ze worstelde al jarenlang met een alcohol- en drugsverslaving. Dit jaar ondernam ze opnieuw een poging om af te kicken, maar ze herviel en moest haar recentste tour annuleren.

De woning van Winehouse wordt intussen stilaan een bedevaartsoord voor fans. Om hun idool te eren leggen ze niet alleen brieven, bloemen en kaarsen neer op het voetpad, maar ook flessen sterke drank, sigaretten en een gitaar

Hitlijsten
Ondertussen worden de albums van de zangeres wereldwijd gretig gekocht en gedownload. Media Markt noteerde op maandag zelfs een verkoop van 40 procent meer Winehouse-albums dan de week ervoor. Fnac en Free Record Shop konden nog geen concrete cijfers geven, maar zeiden wel hun voorraad te willen aanvullen. Fnac merkte op dat vooral het vijf jaar oude succesalbum "Back to Black" goed verkocht wordt.

"Back to Black" schoot maandag ook naar de top van de iTunes-charts in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Dit album betekende haar grote muzikale doorbraak en werd met meerdere grammy's bekroond. Ook de singles "Back to Black" en "Rehab" nestelen zich opnieuw in de hitlijsten van iTunes. (Belga/TE)

De Britse zangeres Amy Winehouse is dinsdag in besloten kring begraven. Familie en vrienden verzamelden zich op het joodse kerkhof Edgwarebury Cemetery in het noorden van Londen. De familie wou de plechtigheid in gesloten kring houden. De plechtigheid vond onder strenge veiligheidsvoorschriften plaats. Enkele fans en camerateams moesten buiten de begraafplaats wachten. Onder de gasten waren er ook bekenden uit de muziekwereld aanwezig, onder wie Kelly Osbourne, de dochter van muzikant Ozzy Osbourne, en de producent Mark Ronson.Autospie Het lichaam van Winehouse werd maandag na de autopsie overgemaakt aan de familie. Het onderzoek bracht nog geen officiële doodsoorzaak aan het licht. Het blijft wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek. Dat zou volgens Scotland Yard twee tot vier weken kunnen duren. Haar ouders, Mitch en Janis Winehouse, hebben het lichaam maandag formeel geïdentificeerd. Volgens de joodse traditie moest de zangeres zo snel mogelijk begraven worden. Bedevaartsoord Winehouse overleed op 27-jarige leeftijd. Ze worstelde al jarenlang met een alcohol- en drugsverslaving. Dit jaar ondernam ze opnieuw een poging om af te kicken, maar ze herviel en moest haar recentste tour annuleren. De woning van Winehouse wordt intussen stilaan een bedevaartsoord voor fans. Om hun idool te eren leggen ze niet alleen brieven, bloemen en kaarsen neer op het voetpad, maar ook flessen sterke drank, sigaretten en een gitaar Hitlijsten Ondertussen worden de albums van de zangeres wereldwijd gretig gekocht en gedownload. Media Markt noteerde op maandag zelfs een verkoop van 40 procent meer Winehouse-albums dan de week ervoor. Fnac en Free Record Shop konden nog geen concrete cijfers geven, maar zeiden wel hun voorraad te willen aanvullen. Fnac merkte op dat vooral het vijf jaar oude succesalbum "Back to Black" goed verkocht wordt. "Back to Black" schoot maandag ook naar de top van de iTunes-charts in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. Dit album betekende haar grote muzikale doorbraak en werd met meerdere grammy's bekroond. Ook de singles "Back to Black" en "Rehab" nestelen zich opnieuw in de hitlijsten van iTunes. (Belga/TE)