De tachtigjarige Cosby stond gedurende bijna drie weken terecht voor het drogeren en het seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004. Zelf houdt hij vol dat de vrouw had ingestemd met de seks. De beslissing van de jury is een zware slag voor Cosby. Hij riskeert in theorie dertig jaar cel, en een boete van 25.000 dollar voor elke aanklacht.

Vorig jaar bereikte de jury in een eerste proces geen overeenstemming. Dat proces liep aldus met een sisser af.

Sinds het schandaal rond Cosby uitbarstte, kwamen al meer dan vijftig vrouwen naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de komiek. Het huidige proces focuste vooral op de aanklacht van Andrea Constand, een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia.

De acteur startte zijn carrière als stand-upcomedian in de jaren zestig. Zijn grootste succes scoorde hij in de jaren tachtig met de populaire sitcom "The Cosby Show", waarin hij de rol vertolkte van Cliff Huxtable, de innemende en wijze patriarch van een rijke zwarte familie in New York.

Vrij op borgtocht

Tot er binnen zestig à negentig dagen een uitspraak over een strafmaat is, blijft Cosby vrij op borgtocht. Cosby's advocaat Tom Mesereau, bekend van de zaak tegen de overleden popster Michael Jackson, zei buiten het gerechtsgebouw dat de "strijd nog niet ten einde is".

Cosby, die zelf niets aan verslaggevers zei, zal in beroep gaan tegen zijn schuldigbevinding, aldus zijn raadsman volgens Amerikaanse media.

Procureur Kevin Steele zei op een persconferentie dat "gerechtigheid is geschied". Cosby is "al te lang ontsnapt" aan een schuldigverklaring voor seksueel misbruik. "Geld, macht of uw statuut verhinderen ons niet een strafrechtelijk onderzoek te openen en vervolging in te stellen", zei de magistraat aan het adres van de acteur.

De tachtigjarige Cosby stond gedurende bijna drie weken terecht voor het drogeren en het seksueel misbruik van Andrea Constand in 2004. Zelf houdt hij vol dat de vrouw had ingestemd met de seks. De beslissing van de jury is een zware slag voor Cosby. Hij riskeert in theorie dertig jaar cel, en een boete van 25.000 dollar voor elke aanklacht. Vorig jaar bereikte de jury in een eerste proces geen overeenstemming. Dat proces liep aldus met een sisser af. Sinds het schandaal rond Cosby uitbarstte, kwamen al meer dan vijftig vrouwen naar buiten met beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van de komiek. Het huidige proces focuste vooral op de aanklacht van Andrea Constand, een voormalige medewerkster van de Temple University in Philadelphia. De acteur startte zijn carrière als stand-upcomedian in de jaren zestig. Zijn grootste succes scoorde hij in de jaren tachtig met de populaire sitcom "The Cosby Show", waarin hij de rol vertolkte van Cliff Huxtable, de innemende en wijze patriarch van een rijke zwarte familie in New York. Tot er binnen zestig à negentig dagen een uitspraak over een strafmaat is, blijft Cosby vrij op borgtocht. Cosby's advocaat Tom Mesereau, bekend van de zaak tegen de overleden popster Michael Jackson, zei buiten het gerechtsgebouw dat de "strijd nog niet ten einde is". Cosby, die zelf niets aan verslaggevers zei, zal in beroep gaan tegen zijn schuldigbevinding, aldus zijn raadsman volgens Amerikaanse media. Procureur Kevin Steele zei op een persconferentie dat "gerechtigheid is geschied". Cosby is "al te lang ontsnapt" aan een schuldigverklaring voor seksueel misbruik. "Geld, macht of uw statuut verhinderen ons niet een strafrechtelijk onderzoek te openen en vervolging in te stellen", zei de magistraat aan het adres van de acteur.