Voor die reportage trokken Sven Pichal en Michiel Vanackere van Wel Jong, Niet Hetero hand in hand door enkele Antwerpse en Brusselse buurten om er op die manier te peilen naar de aanwezigheid van homohaat.

Tijdens de opnames werden Pichal en Vanackere in het Antwerpse door een groepje jongeren aangesproken op hun geaardheid. Twee jongeren gingen vervolgens zo ver dat ze de reporters bedreigden en vroegen om hen geld te geven. De VOLT-ploeg vluchtte daarop weg. Het hele incident werd gefilmd en was te zien in VOLT op 7 november.

Homofobe motieven onvoldoende bewezen

Intussen heeft de school van de betrokken jongeren contact opgenomen met politie en parket en zijn op die manier de twee minderjarigen kunnen geïdentificeerd en opgepakt worden. Het gaat om twee dertienjarige jongens die al bij het gerecht bekend waren. Ze zijn beiden voor de jeugdrechter geleid, die hen jeugdbeschermingsmaatregelen heeft opgelegd.

Het parket weerhield de tenlastelegging van poging tot afpersing, maar voor de vermeende homofobe motieven om tot de afpersing over te gaan zouden er onvoldoende aanwijzingen zijn. (Belga/TE)

Voor die reportage trokken Sven Pichal en Michiel Vanackere van Wel Jong, Niet Hetero hand in hand door enkele Antwerpse en Brusselse buurten om er op die manier te peilen naar de aanwezigheid van homohaat. Tijdens de opnames werden Pichal en Vanackere in het Antwerpse door een groepje jongeren aangesproken op hun geaardheid. Twee jongeren gingen vervolgens zo ver dat ze de reporters bedreigden en vroegen om hen geld te geven. De VOLT-ploeg vluchtte daarop weg. Het hele incident werd gefilmd en was te zien in VOLT op 7 november. Homofobe motieven onvoldoende bewezen Intussen heeft de school van de betrokken jongeren contact opgenomen met politie en parket en zijn op die manier de twee minderjarigen kunnen geïdentificeerd en opgepakt worden. Het gaat om twee dertienjarige jongens die al bij het gerecht bekend waren. Ze zijn beiden voor de jeugdrechter geleid, die hen jeugdbeschermingsmaatregelen heeft opgelegd. Het parket weerhield de tenlastelegging van poging tot afpersing, maar voor de vermeende homofobe motieven om tot de afpersing over te gaan zouden er onvoldoende aanwijzingen zijn. (Belga/TE)