De bedoeling is om te ijveren voor toegang tot onderwijs voor de 32 miljoen meisjes over de hele wereld die momenteel niet naar school gaan. Speciaal gezant voor onderwijs bij de Verenigde Naties, Gordon Brown, is op de vooravond van Malala-dag in Islamabad om te bespreken hoe meisjes die momenteel buiten het onderwijssysteem vallen, toch naar school kunnen gaan.

Nobelprijs voor de Vrede

Ondertussen hebben al tienduizenden mensen over de hele wereld een onlinepetitie getekend die oproept om het Pakistaanse meisje te nomineren voor de Nobelprijs voor de Vrede omwille van haar strijd voor meisjesonderwijs in Pakistan waar de taliban meisjes verbieden om naar school te gaan.

Een persoon kan enkel genomineerd worden voor de Vredesprijs door iemand die beantwoordt aan de nominatiecriteria. De deadline voor de nominaties is februari, de winnaar wordt in oktober bekend gemaakt.

In het hoofd geschoten

Malala werd op 9 oktober in het noordwesten van Pakistan in het hoofd geschoten door de taliban toen ze terugkwam van school. Het 15-jarige meisje wordt momenteel in een ziekenhuis in Groot-Brittannië verzorgd waar haar toestand stilaan verbetert. (TE)

De bedoeling is om te ijveren voor toegang tot onderwijs voor de 32 miljoen meisjes over de hele wereld die momenteel niet naar school gaan. Speciaal gezant voor onderwijs bij de Verenigde Naties, Gordon Brown, is op de vooravond van Malala-dag in Islamabad om te bespreken hoe meisjes die momenteel buiten het onderwijssysteem vallen, toch naar school kunnen gaan. Nobelprijs voor de Vrede Ondertussen hebben al tienduizenden mensen over de hele wereld een onlinepetitie getekend die oproept om het Pakistaanse meisje te nomineren voor de Nobelprijs voor de Vrede omwille van haar strijd voor meisjesonderwijs in Pakistan waar de taliban meisjes verbieden om naar school te gaan. Een persoon kan enkel genomineerd worden voor de Vredesprijs door iemand die beantwoordt aan de nominatiecriteria. De deadline voor de nominaties is februari, de winnaar wordt in oktober bekend gemaakt. In het hoofd geschotenMalala werd op 9 oktober in het noordwesten van Pakistan in het hoofd geschoten door de taliban toen ze terugkwam van school. Het 15-jarige meisje wordt momenteel in een ziekenhuis in Groot-Brittannië verzorgd waar haar toestand stilaan verbetert. (TE)