Voorbereiding: 5' - Bereiding: 15' - KOELEN: 120'
...

Voorbereiding: 5' - Bereiding: 15' - KOELEN: 120'Ingrediënten voor 4 personen 1 sjalot 1 teen knoflook 2 el koolzaadolie 1 tl gemalen komijn 300 g erwten 9 dl groentebouillon 125 g zijden tofu grissini (broodstengels), voor de afwerking zwarte peper en Himalayazout Muntolie2 el fijngehakte munt 4 el koolzaadolie vierge 2 el citroensap 1. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit de koolzaadolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gemalen komijn 5 minuten. Voeg de erwten en 6 dl groentebouillon toe en laat 10 minuten koken. Mix de soep daarna met de rest van de groentebouillon en de zijden tofu. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en zet 2 uur koel weg. 2. Maak de muntolie door de fijngehakte munt, koolzaadolie en citroensap fijn te mixen. Kruid met peper en zout. 3. Giet de gekoelde erwtensoep in diepe borden en werk af met de muntolie. Serveer met grissini.