Vichyssoise van erwten met zijden tofu en muntolie

Voorbereiding: 5′ – Bereiding: 15′ – KOELEN: 120′

SOEP

Ingrediënten voor 4 personen

1 sjalot

1 teen knoflook

2 el koolzaadolie

1 tl gemalen komijn

300 g erwten

9 dl groentebouillon

125 g zijden tofu

grissini (broodstengels), voor de afwerking

zwarte peper en Himalayazout

Muntolie

2 el fijngehakte munt

4 el koolzaadolie vierge

2 el citroensap

Bereiding

1. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit de koolzaadolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en gemalen komijn 5 minuten. Voeg de erwten en 6 dl groentebouillon toe en laat 10 minuten koken. Mix de soep daarna met de rest van de groentebouillon en de zijden tofu. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en zet 2 uur koel weg.

2. Maak de muntolie door de fijngehakte munt, koolzaadolie en citroensap fijn te mixen. Kruid met peper en zout.

3. Giet de gekoelde erwtensoep in diepe borden en werk af met de muntolie. Serveer met grissini.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content