Vermageringsoperatie gehad? Deel uw ervaringen

© ISTOCK

In België laten jaarlijks meer dan 12.000 mensen zich opereren aan de maag om gewicht te verliezen. De opvolging en nazorg van die mensen blijkt erg te verschillen tussen ziekenhuizen. Daarom lanceert het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) een oproep aan mensen die een vermageringsoperatie ondergingen. Concreet worden een 50-tal personen gezocht die hun ervaringen over hun ziekenhuisverblijf en de opvolging erna willen delen. De bedoeling is goede praktijken in kaart te brengen en eventuele tekort- komingen op te sporen. Als u ‘ja’ kunt antwoorden op de volgende 3 vragen, komt u in aanmerking om te worden geïnterviewd.

1. Onderging u een gastric bypass, waarbij de maag werd verkleind en een deel van de dunne darm werd omgeleid? Of onderging u een gastric sleeve, een operatie waarbij een deel van de maag werd weggenomen? Of werd er een bandje rond uw maag geplaatst?

2. Werd deze ingreep minstens 6 maanden en maximaal 4 jaar geleden uitgevoerd?

3. Wilt u de nazorg bij patiënten die een gelijkaardige operatie ondergaan helpen verbeteren?

Voor meer informatie kunt u zich tot 15 november telefonisch aanmelden op 02/287.33.88, of u stuurt een mailtje naar koen.vandenheede@kce.fgov.be. https://kce.fgov.be/nl/ uw-deelname-aan-het-onderzoek-over-obesitaschirurgie.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content