MAANDAG 10 MAART.

De fankaart voor het voetbal wordt gratis. Volgend seizoen krijgen kinderen jonger dan 12 al een gratis fankaart, in 2004 hoeft niemand nog voor een fankaart te betalen. De Profliga zoekt nog naar geldschieters om de zaak te bekostigen. De fankaart is ingevoerd om het hooliganisme in te dijken.

WOENSDAG 12 MAART.

Het parket-generaal van het hof van beroep in Brussel tekent cassatieberoep aan tegen de beslissing van het hof om zich onbevoegd te verklaren in de racismeklacht tegen drie satelliet-vzw’s van het Vlaams Blok. Eerder deden ook de Liga voor de Mensenrechten en het Centrum voor Racismebestrijding van Johan Leman dat.

Michel D’Hooghe wordt de nieuwe voorzitter van Club Brugge. D’Hooghe volgt de overleden Michel Van Maele op.

Jeugdauteur Ed Franck krijgt de Boekenleeuw voor zijn boek Abélard en Héloïse. De Boekenleeuw bekroont het beste jeugdboek van het afgelopen jaar.

DONDERDAG 13 MAART.

Kristine De Mulder wordt de nieuwe directeur-generaal van de Stichting Europalia. Ze vervangt Luc Stainer, die woensdag zijn vertrek aankondigde en sinds 1996 aan het hoofd van de stichting stond.

VRIJDAG 14 MAART.

Dries Sel is niet langer intendant van het Vlaams Radio Orkest (VRO). De vakbonden eisten al langer het ontslag van Sel omdat hij musici, dirigenten, solisten en concertorganisatoren zonder respect zou behandelen.

Het mannenblad Menzo wordt overgenomen door Meta Media. Medialogue, de reclameregie van uitgever Sanoma, blijft wel de reclame voor Menzo en een ander mannenblad van Meta Media, Maxim, werven.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de vervoersmaatschappij De Lijn houdt een betaalstaking. Aanleiding voor de staking zijn de cao-onderhandelingen, die in het slop zitten.

Een gijzeling die donderdagochtend in Oudenaarde begon, kent een fatale afloop. In Pecq, nabij Doornik, wordt de gijzelnemer dood aangetroffen met vier schotwonden in het hoofd. De gegijzelde, zijn 28-jarige ex-partner, wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

TV-producent Marc Punt dagvaardt De Standaard wegens ‘laster en eerroof’. De krant had eerder deze week beweerd dat het scenario van de VTM-reeks Matroesjka’s gekopieerd zou zijn van het boek Ze zijn zo lief, meneer van Chris De Stoop. De Stoop zelf gaat dan weer een advocaat in de arm nemen om de rechten van zijn boeken te vrijwaren.

ZATERDAG 15 MAART.

In de Limburgse gemeente Borgloon vallen twee doden bij een helikoptercrash. Het gaat om een vrouwelijke piloot en een vijftienjarige passagier.

België weigert een visum te geven aan president Chen Shui-bian van Taiwan. Die wilde naar Brussel komen voor een bijeenkomst in het Europees parlement. De Europese Unie erkent sinds de jaren ’70 alleen China, en niet Taiwan als soevereine staat.

Samengesteld door Stijn Tormans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content