MAANDAG 19 AUGUSTUS.

Taalexamens voor ambtenaren worden toegankelijker. Aan de hand van het opleidingspakket ATLAS, gebaseerd op echte examens, zullen kandidaten zich beter kunnen voorbereiden. De overheid wil op deze manier meer kandidaten lokken en de toekomstige ambtenaren klaarstomen voor een tweetalige job.

Het Vlaamse telecom- en kabelbedrijf Telenet heeft zijn eigen doelstellingen niet verwezenlijkt, maar doorstond wel de crisis in de telecomsector van de afgelopen maanden. Het bedrijf wierf zowel nieuwe internet- als telefoonabonnees aan en kon zo voor de eerste keer in de geschiedenis winst maken.

Vanaf 1 september wordt het mogelijk om van gsm-operator te veranderen met behoud van het gsm-nummer. Volgens de consumentenorganisatie Test Aankoop zal de overdraagbaarheid de kosten van een gesprek totaal ondoorzichtig maken, omdat niemand nog weet welk mobiel nummer bij welk netwerk hoort.

WOENSDAG 21 AUGUSTUS.

Op 17 november wordt een nieuwe politieke beweging boven de doopvont gehouden. Het ‘Mouvement Socialiste Wallonie Bruxelles’ moet een alternatief worden voor de Waalse socialistische partij PS, die ‘niet voldoende links meer is’. Marcel Cools, zoon van de vermoorde PS-topman, is één van de initiatiefnemers.

De provincie Limburg start met een project van buitenschoolse kinderopvang voor ouders die ’s avonds of in het weekend werken. Hiermee reageert de provincie op het nijpende tekort aan kinderopvang.

Steeds meer twintigers schakelen een relatiebureau in om een vaste vriend of vriendin te zoeken. Meer dan 35 procent van de clientèle van een relatiebureau is tussen de 19 en de 30. Dat blijkt uit een onderzoek van Unicis, een Waalse organisatie van relatiebureaus.

De Nederlandse provincie Zeeland stapt naar de Raad van State om de bouw van een windmolenpark ter hoogte van Knokke-Heist te vernietigen. Volgens Zeeland is het nog altijd niet duidelijk wat de gevolgen van een windmolenpark zullen zijn voor de mens, de visserij en het milieu.

DONDERDAG 22 AUGUSTUS.

Bij het grafische bedrijf Brepols in Turnhout verliezen volgende maand 140 mensen hun werk. Dat is 30 % van het personeelsbestand. Volgens de directie is de ingreep te wijten aan de crisis in de sector en de slechte resultaten van het eerste halfjaar.

VRIJDAG 23 AUGUSTUS.

De federale overheid gaat de Baka-pygmeeën uit Kameroen financieel steunen. Dat zegt staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Eddy Boutmans (Agalev). Intussen wordt de omstreden pygmeeëntentoonstelling in Yvoir gesloten. Niet-gouvernementele organisaties hekelden de voorbije weken het feit dat pygmeeën te kijk werden gesteld in een dierenpark.

ZATERDAG 24 AUGUSTUS.

Veertigduizend jongeren wonen de achttiende editie van het rockfestival Pukkelpop in Kiewit bij. Het festivalterrein wordt door het slechte weer herschapen in een echte modderpoel.

Samengesteld door Stijn Tormans en Véronique Vancoppenolle

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content