MAANDAG 17 JUNI :

Nadat gedelegeerd bestuurder Libert Froidmont bekendmaakt dat Forges de Clabecq niet falliet verklaard wordt en dat er geen ontslagen zullen vallen, hervatten de staalarbeiders hun werk.

De vakbonden van de beschutte werkplaatsen verwerpen het voorstel van de federale regering om de gehandicapten 80 procent van het minimumloon uit te betalen, met daar bovenop een integratievergoeding.

De Turnhoutse Raadkamer houdt veehandelaar Germain Daenen nog een maand in de cel. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de organisatie van de moord op hormonenjager Karel Van Noppen.

DINSDAG 18 JUNI :

Amnesty International beschuldigt Belgische bedrijven van het produceren en verhandelen van wapens die gebruikt worden bij het toedienen van elektroshocks.

WOENSDAG 19 JUNI :

Super Club-baas Maurits De Prins gaat in beroep tegen zijn doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. Hij moet zich verantwoorden voor bedrieglijke bankbreuk en inbreuken op de boekhoudwetgeving.

Wagons-LitsMaritime, dat instaat voor de catering en het taksvrij winkelen op de ferry’s van de Regie voor Maritiem Transport (RMT), ontkent dat er gesjoemeld werd met onkostennota’s voor de RMT.

Het Nationaal Verbond van Socialistische Mutualiteiten (SM) dient klacht in tegen ex-algemeen secretaris van de Antwerpse SM Eric Dubois wegens onregelmatigheden in de boekhouding.

Bij Caterpillar, de fabrikant voor grondbewerkingsmachines wordt gestaakt en betoogd tegen de besparingsplannen van de directie.

De Gentse professor-psychiater Myriam Van Moffaert wordt in voorlopige vrijheid gesteld. Ze was enkele weken geleden aangehouden op verdenking van oplichting, geldverduistering en valsheid in geschrifte.

Luk Renneboog, alias Luke Walter Junior overlijdt op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie. Hij werd bekend als zanger bij de Antwerpse blues-funk formatie Blue Blot en bracht onlangs een solo-cd uit.

De Vlaamse baggermaatschappij Dredging International krijgt samen met het Japanse Penta Ocean een contract van 26 miljard frank toegewezen in Singapore.

Febiac, de beroepsvereniging van de Belgische auto-industrie, pleit voor een verlaagde belastingdruk op de auto. De hoge lasten staan een vlot, veilig en milieuvriendelijk autogebruik in de weg.

DONDERDAG 20 JUNI :

Volgens de jongste economische prognoses van de Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) zal de werkgelegenheid in België volgend jaar lager liggen dan in het recessiejaar 1993.

De prestigieuze wetenschappelijke Francqui-prijs wordt door Koning Albert uitgereikt aan professor Etienne Pays van de Université Libre de Bruxelles (ULB) voor zijn onderzoek naar de slaapziekteparasiet.

VRIJDAG 21 JUNI :

Voormalig pr-man Raoul Stuyck gaat in beroep tegen zijn veroordeling door de correctionele rechtbank : hij kreeg vier jaar effectief en een boete voor valsheid in geschrifte en oplichting.

De Waalse regering herdenkt het Italiaans-Belgisch akkoord dat vijftig jaar geleden gesloten werd. Italiaanse arbeidskrachten kwamen toen naar België om in de steenkoolmijnen te werken.

ZATERDAG 22 JUNI :

Constant Vanden Stock (82) stapt op als voorzitter van de voetbalclub Sporting Anderlecht. Hij leidde de club 25 jaar. Zijn zoon Roger Vanden Stock neemt zijn taak over.

ZONDAG 23 JUNI :

Eén jaar na de verdwijning van Julie en Melissa vragen hun ouders het gerecht om een constructievere houding aan te nemen ten aanzien van de problematiek van ontvoeringen.

Febiac eist aandacht voor de autogebruiker.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content