Tomatensoep met kokos, roze- garnalensalsa met groene boontjes

Voorbereiding: 10′ – Bereiding: 20′

SOEP

Ingrediënten voor 4 personen

1 rode ui

2 tenen knoflook

4 cm verse gember

1 kg trostomaten

2 el zonnebloemolie

5 dl groentebouillon

2 dl kokosmelk

vers bieslook, voor de afwerking

zwarte peper en Himalayazout

Rozegarnalensalsa

125 g groene boontjes

125 g roze garnalen

1 rode chilipeper

1 el limoensap

1 el sesamolie

1 el gesnipperd bieslook

Bereiding

1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil en hak de gember fijn. Hak de tomaten grof. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg de tomaten en groentebouillon toe, laat 15 minuten stoven tot de tomaten gaar zijn. Mix de soep glad met de kokosmelk, kruid met peper en zout en hou warm.

2. Maak de rozegarnalensalsa. Kook de groene boontjes in kokend gezouten water, giet af en verfris onder de koude kraan. Spoel de roze garnalen onder de koude kraan en dep droog, snij in stukjes. Halveer, ontpit en hak de chilipeper fijn. Meng de boontjes, garnalen en chilipeper met het limoensap, de sesamolie en het gesnipperde bieslook. Kruid met zout.

3. Schep de tomatensoep in kommen en verdeel er de garnalensalsa over. Werk af met gesnipperd bieslook.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content