Voorbereiding: 10' - Bereiding: 20'
...

Voorbereiding: 10' - Bereiding: 20'Ingrediënten voor 4 personen 1 rode ui 2 tenen knoflook 4 cm verse gember 1 kg trostomaten 2 el zonnebloemolie 5 dl groentebouillon 2 dl kokosmelk vers bieslook, voor de afwerking zwarte peper en Himalayazout Rozegarnalensalsa125 g groene boontjes 125 g roze garnalen 1 rode chilipeper 1 el limoensap 1 el sesamolie 1 el gesnipperd bieslook Bereiding 1. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Schil en hak de gember fijn. Hak de tomaten grof. Verhit de zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember. Voeg de tomaten en groentebouillon toe, laat 15 minuten stoven tot de tomaten gaar zijn. Mix de soep glad met de kokosmelk, kruid met peper en zout en hou warm. 2. Maak de rozegarnalensalsa. Kook de groene boontjes in kokend gezouten water, giet af en verfris onder de koude kraan. Spoel de roze garnalen onder de koude kraan en dep droog, snij in stukjes. Halveer, ontpit en hak de chilipeper fijn. Meng de boontjes, garnalen en chilipeper met het limoensap, de sesamolie en het gesnipperde bieslook. Kruid met zout. 3. Schep de tomatensoep in kommen en verdeel er de garnalensalsa over. Werk af met gesnipperd bieslook.