Ruggensteun

Met zijn persoonlijk verhaal wil Hans Crampe, verpleegkundig paramedisch directeur in AZ Maria Middelares in Gent, lotgenoten met rugpijn motiveren om professionele hulp te zoeken. In Mijn rug en ik schrijft hij in dagboekstijl over de behandelingen en trainingen die voor hem het verschil maken om ondanks zijn rugklachten een beter leven te leiden. Hij geeft ook veel praktische tips, in woord en beeld, en laat drie lotgenoten getuigen, om te illustreren dat ieder zijn eigen weg moet volgen. Veelgestelde vragen legt hij voor aan deskundigen: een revalidatiearts, radioloog, rugchirurg, kinesitherapeut, ergotherapeut, gezondheidspsycholoog en pijnspecialist. Een erg toegankelijk ervarings- en doeboek, met inspirerende illustraties en quotes.

Mijn rug en ik. Een persoonlijk verhaal over rugklachten en hoe ermee om te gaan. Hans Crampe, Politeia, 2017, 119 blz., ISBN 9789057187056.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content