Marine Le Pen © Getty Images

Wat herinnert u zich nog van 2017? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 02/17

1 In (…) is de eerste lage-emissiezone van België actief. In deze zone zijn vervuilende auto’s en vrachtwagens niet langer welkom.

2 Bazart kaapt vijf MIA’s weg. De Nederlandstalige popgroep, bekend van de single (…) is daarmee de grootste slokop op de tiende editie van de Music Industry Awards.

3 Een militair die de wacht houdt aan het Louvre in Parijs wordt met (…) aangevallen. Het vuur wordt geopend en de aanvaller, een Egyptenaar, raakt levensgevaarlijk gewond.

4 Eandis verdeelt 356 postjes onder politici. Dat kost de stroom- en gasnetbeheerder jaarlijks ruim (…) aan zitpenningen, zo blijkt uit onderzoek van De Tijd.

5 Marine Le Pen trapt in Lyon haar campagne voor de presidentsverkiezingen af. De topvrouw van het rechtspopulistische (…) stelt zich voor als ‘kandidate van het volk’.

6 Het Israëlische parlement keurt een controversiële wet goed die duizenden illegale woningen van (…) op de bezette Westelijke Jordaanoever ‘legaliseert’.

7 De Syrische president Bashar al-Assad geeft interviews aan Knack en de VRT. Assad toont zich allerminst dankbaar voor de Belgische (…) die worden ingezet in de strijd tegen de IS.

8 De radicale islam rukt op in ons land, aldus een rapport van het (…). Het ‘wahabitische, salafistische missionerings-apparaat’ wordt steeds invloedrijker.

9 Een wetsontwerp van Theo Francken wordt goedgekeurd: voortaan kunnen buitenlanders ‘die een gevaar zijn voor de openbare orde of nationale veiligheid’ worden uitgezet, ook als ze (…) zijn.

10 Na zes maanden onbestuurbaarheid in het Oost-Vlaamse (…), komt het eidenlijk tot een akkoord. Oppositiepartijen Centrumlijst-VLD, CD&V en Open & Liberaal gaan besturen.

11 Gentenaar Tom Balthazar neemt ontslag als schepen en lijsttrekker van de kartellijst SP.A-Groen. Hij was jarenlang bestuurder bij (…), maar stapte daar in januari al op.

12 Jazz-zanger Al Jarreau (76) overlijdt. De stemacrobaat won zeven (…) en werd in 2016 nog door Barack Obama uitgenodigd in het Witte Huis.

13 Bart Somers is de beste burgemeester ter wereld. Hij heeft Mechelen volgens de jury getransformeerd ‘van een veeleer (…) stad tot een van de meest aantrekkelijke plaatsen in België’.

14 Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) stapt op bij de adviesraad van Telenet, na kritiek over de hoge vergoedingen. Een dag later raakt bekend dat ook ex-premier (…) in die raad zat.

15 In 2016 werden 511.371 gevallen geregistreerd van mensen die de Europese Unie illegaal probeerden binnen te raken. Dat is een daling van (…) ten opzichte van het jaar voordien.

16 De Nederlandse tekenaar Dick Bruna (89) overlijdt in Utrecht. Hij werd bekend als geestelijke vader van (…), het wereldberoemde konijn dat in 1955 het levenslicht zag.

17 De Amerikaanse president Donald Trump haalt opnieuw uit naar de media. Hij noemt de grote televisiekanalen en (…) op Twitter ‘vijanden van de Amerikanen’.

18 Omar Abdel-Rahman (79) overlijdt in een Amerikaanse cel. De Egyptenaar was het brein achter de aanslag op het World Trade Center. Niet op 11 september 2001, maar op (…).

19 De burgemeester van Oostende, Johan Vande Lanotte (SP.A) stapt in 2018 met zijn (…) naar de kiezer. Of hij die ook zal trekken, wil hij nog niet bevestigen.

20 De Russische diplomaat Vitali Tsjoerkin (64) overlijdt in New York. Tussen 1994 en 1998 was hij ambassadeur in België. Tot zijn overlijden vertegenwoordigde hij zijn land bij (…).

21 De (…) mag nu ook hacking en telefoontaps gebruiken voor het opvolgen van extremistische groeperingen of haatpredikers, en voor contraspionage.

22 Sociale huurders moeten voortaan een basiskennis Nederlands hebben. Het Vlaams Parlement heeft een ontwerpdecreet van Vlaams minister van Wonen (…) daarover goedgekeurd.

23 De weg naar ‘werkbaar wendbaar werk‘ wordt geëffend. Minister van Werk (…) streeft met zijn wetsontwerp naar flexibiliteit voor werkgevers en een betere balans voor werknemers.

24 Racisme in de politiezone Mechelen-Willebroek: in een (…) circuleert een foto van commissaris Jinnih Beels met racistische opschriften. Eén inspecteur wordt meteen geschorst.

25 Koning Filip krijgt een nieuwe kabinetschef: Vincent Houssiau. Hij ruilt na de zomer zijn functie als kabinetschef van (…) in voor het Koninklijk Paleis.

26 La La Land wint níét de Oscar voor beste film. Eerst werd de prent nochtans als winnaar aangekondigd op de ceremonie, maar uiteindelijk bleek het om (…) te gaan.

27 Voortaan zullen patiënten de keuze hebben tussen geconventioneerde en niet-geconventioneerde kinesitherapeuten. Bij die laatste zal het remgeld (…) zijn.

28 De onderzoekscommissie Dieselgate geeft zowel (…) als de Europese Commissie een stevige veeg uit de pan. In het eindrapport wordt gesproken van ‘wanbeleid’.

Oplossingen

1 Antwerpen 2 Goud 3 een machete 4 600.000 euro 5 Front National 6 Joodse kolonisten 7 F-16’s 8 Orgaan voor de Coördinatie van de Dreiging 9 hier geboren 10 Haaltert 11 Publipart 12 Grammy’s 13 verwaarloosde 14 Yves Leterme 15 72 procent 16 Nijntje 17 The New York Times 18 26 februari 1993 19 Stadslijst 20 de Verenigde Naties 21 Staatsveiligheid 22 Liesbeth Homans 23 Kris Peeters 24 whatsappgroep 25 Koen Geens 26 Moonlight 27 dubbel zo hoog 28 de Europese lidstaten

uw score……./28

Bashar al-Assad
Bashar al-Assad© REUTERS
Tom Balthazar
Tom Balthazar© BELGA
Dick Bruna
Dick Bruna
Johan Vande Lanotte
Johan Vande Lanotte© BELGA
La La Land
La La Land
Dieselgate
Dieselgate
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content