3

Wat herinnert u zich nog van 2018? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 11/18

1

De Apothekersbond slaat alarm: steeds meer (…) zijn tijdelijk onbeschikbaar. Dat is vooral problematisch voor mensen met een ernstige aandoening.

2

Het laatste seizoen van (…) wordt gelanceerd op Netflix. Nu acteur Kevin Spacey uit de reeks is geschrapt, neemt actrice Robin Wright de hoofdrol als Amerikaans president over.

3

Belgische vissers voeren aan de vismijn in (…) actie tegen pulsvissen. Die methode, waarbij een visnet elektrische schokjes uitzendt, is officieel verboden in Europa.

4

Kamerlid Peter Luykx (N-VA) wil dat de regering asiel verleent aan Asia Bibi. De christelijke vrouw uit (…) is daar beschuldigd van godslastering en mag het land niet verlaten.

5

Het Brusselse hof van beroep beslist dat koning Albert II een DNA-staal moet inleveren. Zo kan worden onderzocht of hij al dan niet de vader is van (…).

6

Kamerlid Carina Van Cauter (Open VLD) trekt zich terug als kandidaat voor het gouverneurschap in Oost-Vlaanderen. Ze zal dus niet de vorige gouverneur, (…), opvolgen.

7

Na een testfase wordt in heel het land een nieuwe (…) gelanceerd voor parkeerwachters en agenten. Die kan sneller ongeldige parkeerkaarten voor personen met een handicap detecteren.

8

Radiopresentatrice Siska Schoeters verlaat Studio Brussel, de zender waarvoor ze vijftien jaar heeft gewerkt. Vanaf januari wordt ze een van de presentatoren van (…) op Radio 2.

9

Ex-politicus en beursgoeroe Jean-Pierre Van Rossem wordt veroordeeld tot twee jaar celstraf. Via Facebook kondigt hij aan dat hij liever terugkeert naar het (…).

10

In (…) wordt een coalitie gevormd tussen deSP.A en de PVDA. Daarmee wordt voor het eerst een gemeente bestuurd door de extreemlinkse partij.

11

De 82e editie van (…) in Antwerpen eindigt in mineur: met ruim 137.000 bezoekers blijft het aantal kijk- en leeslustigen dalen. Er werd gehoopt op 150.000 bezoekers.

12

Sander Loones (N-VA) legt bij koning Filip de eed af als nieuwe minister van Defensie. Hij volgt (…) op, die de nieuwe burgemeester van Hasselt wordt.

13

Gelijkekansencentrum (…) meldt dat een basisschool die een leerling met down de deur heeft gewezen, door een rechter is veroordeeld tot een morele schadevergoeding.

14

Stijn Meuris stopt met (…). De aanleiding is een incident in Diepenbeek: de muzikant-performer zou de smartphone van een leerling hebben afgepakt en weggegooid.

15

De Christelijke Mutualiteit stopt met de terugbetaling van (…) geneesmiddelen, waarvan de werking niet bewezen is. De andere ziekenfondsen volgen (voorlopig) niet.

16

Le Grand K, het standaardgewicht dat sinds 1889 vanuit een kluis in Parijs definieert hoeveel massa een (…) heeft, wordt vervangen door een wiskundige formule.

17

(…), Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid, maakt bekend dat hij volgend jaar uit de nationale politiek stapt. Er ontstaat ophef over zijn hoge uittredingsvergoeding.

18

Uit een onderzoek van veiligheidsinstituut Vias blijkt dat 95 procent van de Belgen vooraan in de auto een (…) draagt. Bij de eerste meting in 2003 was dat nog maar 56 procent.

19

In Borsbeek vindt een mislukte (…) plaats in een bank van Argenta. Sinds de golf van zulke misdaden eerder dit jaar krijgen geldautomaten een gasdetectiesysteem.

20

Het VTM-programma Hoe zal ik het zeggen? wint een internationale (…). Het is al de derde keer dat televisiemaker Tim Van Aelst met zijn productiehuis Shelter de prijs binnenhaalt.

21

Naar aanleiding van een scène in de Eén-serie Thuis, waarin Nancy haar dochter Britney slaat, pleit kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen voor een verbod op de (…).

22

‘De Dubbele Witte’ van (…) bestaat 50 jaar. Studio Brussel vraagt aan 15 bekende kunstenaars om de hoes te herinterpreteren. De werken worden geveild voor het goede doel.

23

Uit de jaarlijkse supermarktenquête van Test-Aankoop blijkt dat (…) over het algemeen de goedkoopste blijft. Maar de keten wordt op de hielen gezeten door Albert Heijn.

24

Parijs wordt opgeschrikt door protesten van de (…). Ze manifesteren tegen de hoge brandstofprijzen en het dure leven. Onder de betogers mengen zich ook relschoppers.

25

Uit de ‘Implant Files’ van het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten blijkt dat in ons land de voorbije vijf jaar bijna 3800 incidenten met medische (…) gemeld zijn.

26

De Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci (77) overlijdt. Een van zijn topfilms is Last Tango in Paris. Daarin zit een beruchte verkrachtingsscène met Maria Schneider en (…).

27

De Nederlandse acteur Manfred de Graaf (79) overlijdt. Hij was vooral bekend als dokter Hans Lansberg in de populaire televisieserie (…).

28

De drukste spoorverbinding van ons land, tussen (…) en Brussel, telt voortaan vier sporen in plaats van twee. De extra sporen moeten een vlottere verbinding garanderen.

29

De VN-organisatie Unesco heeft het muziekgenre (…), dat ontstond op Jamaica en bekend werd dankzij Bob Marley, ingeschreven op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

30

De G20-top gaat van start in het Argentijnse (…). De Duitse bondskanselier Angela Merkel mist de opening: haar vliegtuig moet met technische problemen landen in Keulen.

Oplossingen1 geneesmiddelen 2House of Cards 3 Nieuwpoort 4 Pakistan 5 Delphine Boël 6 Jan Briers 7 app 8De madammen9 parlement 10 Zelzate 11 de Boekenbeurs 12 Steven Vandeput 13 Unia 14 schoolvoorstellingen 15 homeopathische 16 kilogram 17 Jo Vandeurzen 18 gordel 19 plofkraak 20 Emmy Award 21 pedagogische tik 22 The Beatles 23 Colruyt 24 gele hesjes 25 implantaten 26 Marlon Brando 27Zeg ‘ns Aaa28 Denderleeuw 29 reggae 30 Buenos Aires

8
8
26
26© Getty Images
22
22
29
29© ©1999 Credit:Topham Picturepoin
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content